Tom Dubravec / CROPIX
susret za pamćenje

Luka Modrić još jednom pokazao veliko srce: Zaigrani kapetan upoznao prijatelja koji ga se duboko dojmio

Susret dječaka Alija i Luke Modrića bio je nezaboravan, a njihov duel u prvi plan je stavio njihove zavidne nogometne vještine tehniciranja...

"Bila je velika čast upoznati malenog Alija. Samo nastavi inspirirati svijet svojom radosti. Nogomet je uvijek puno više od igre", napisao je ponajbolji igrač svijeta Luka Modrić koji je zaigrao nogomet sa svojim novim prijateljem. Dječak Ali Turganbegov iz Kazakhstana rodio se s rijetkom anomalijom - bez nogu, ali bez obzira na tjelesni hedikep obožava igrati nogomet i bio je presretan što je imao priliku upoznati svog idola i pokazati mu svoje vještine.

"Tako sam sretan!", napisao je 12-godišnji dječak koji je nedavno imao priliku poznati i svog idola Cristiana Ronalda. Osim toga prije nekoliko godina Ali je poslao poruku Maradoni i izrazio želju da se i s njim upozna.

"Sanjao sam da upoznajem Maradonu. On je moj omiljeni nogometaš. Igra sjajno, a kada sam ga ugledao nisam mogao vjerovati", rekao je dječak iz Kazahkstana.

Osijek, 080619
Gradski vrt. 
Utakmica kvalifikacije za EURO 2020. izmedju Hrvatske i Walesa.
Na fotografiji: Luka Modric.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX

Luka je više puta pokazao veliko srce i rado sudjeluje u brojnim humanitarnim akcijama. Poznati nogometaš imao je teško djetinjstvo obilježeno ratom i odrastanjem u izbjeglištvu. Njegov put je bio trnovit. Dugo se sumnjalo i u njegove igračke kvalitete. No, Modrić je danas jedna od najvećih svjetskih nogometnih zvijezda.

Split, 091019.
Stadion Poljud.
Press konferencija hrvatske reprezentacije uoci kvalifikacijske utakmice za EURO 2020, Hrvatska - Madjarska.
Na fotografiji: Luka Modric.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

A svojim postupcima svako nas malo podsjeti i kako je veliki čovjek.

Linker
16. travanj 2024 22:21