SEVILLE, SPAIN - JUNE 15: Luka Modric and Vanja Bosnic attend the wedding of real Madrid football player Sergio Ramos and Tv presenter Pilar Rubio at Seville's Cathedral on June 15, 2019 in Seville, Spain. (Photo by Aitor Alcalde/Getty Images)
Getty Images
SEVILLE, SPAIN - JUNE 15: Luka Modric and Vanja Bosnic attend the wedding of real Madrid football player Sergio Ramos and Tv presenter Pilar Rubio at Seville's Cathedral on June 15, 2019 in Seville, Spain. (Photo by Aitor Alcalde/Getty Images)
Getty Images

Ljubav cvjeta

Luka Modrić oduševio divnom posvetom: 'Sretan rođendan ženi mog života'

Skromni i samozatajni Luka Modrić ne daje puno izjava, ali zato na društvenim mrežama ipak voli isticati koliko mu znači njegova obitelj - supruga Vanja, sin Ivano te kćeri Ema i Sofia. Kao pravi romantik, na Instagramu je supruzi čestitao rođendan, a njegove riječi oduševile su i njegove pratitelje pa je već prikupio više od 400 tisuća lajkova.

Luka Modrić (33), kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i najbolji prošlogodišnji nogometaša svijeta, već je puno puta izjavio kako mu je obitelj najveća podrška, a izljeve nježnosti ne ustručava se iskazati ni preko društvenih mreža. Tako je na svom Instagram profilu uz romantičnu sliku i poruku čestitao 38. rođendan svojoj supruzi Vanji.

"Sretan rođendan ženi mog života! Volim te!", poručio je Luka supruzi uz fotografiju na kojoj njih dvoje zagrljeno poziraju na Španjolskom trgu u Rimu, a Vanja u ruci drži tri predivne ruže koje joj je darovao.

"Obitelj mi je najvažnija jer su uvijek uz mene i u onim najtežim trenucima i njima se najviše zahvaljujem", poručio je Luka kada je u prosincu prošle godine primao nagradu za sportaša godine, koju svake godine izabranima dodjeljuju Sportske novosti. U braku s Vanjom ima 9-godišnjeg sina Ivana te kćeri Emu (6) i Sofiju (1).

Ljubavna priča Luke i Vanje seže u daleku 2004. godinu. Upoznali su se u kafiću na zagrebačkim Ravnicama, kada je Luka imao samo 19 godina, a Vanja 24. Njegova pet godina starija supruga tada je radila u Mamićevoj agenciji pa je igrom slučaja s Lukom telefonski razgovarala i to tri sata. Zaljubila se u njega, kako je rekla, zbog njegove jednostavnosti, skromnosti i samozatajnosti, što se kod njega itekako vidi. 

Iako Luka iza sebe ima brojne nogometne uspjehe, među kojima je i srebro koje je lani ugrabio na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji s hrvatskom nogometnom reprezentacijom, često govori kako mu je najveći uspjeh upravo njegova obitelj, a Vanja osoba bez koje ne bi uspio sve to ostvariti. Uz brigu o troje djece, upravo za Vanju kažu kako ima ključnu ulogu u njegovoj karijeri jer Luka ne donosi životne odluke bez nje, a uz to i snima sve njegove utakmice koje nakon toga zajedno analiziraju.

11.06.2011.,Zagreb - Luka i Vanja Modric vjencali su se u crkvi Gospe Lurdske
Photo: Robert Anic/PIXSELL
Robert Anić / PIXSELL

Od 2006. Vanja i Luka žive zajedno, a vjenčali su se čak dva puta - prvi put u tajnosti 2010. kod matičara te godinu dana nakon u crkvi. Na ovom drugom vjenčanju bilo je puno njegovih kolega nogometaša poput Eduarda da Silve, Vedrana Ćorluke, Stipe Pletikose, Boška Balabana i drugih. Vanja je već bila trudna sa sinom Ivanom kad je uplovila u brak s Lukom, a 2013. su dobili i kćer Emu, dok im je najmlađa Sofija stigla u listopadu 2017. Iako par živi u Španjolskoj otkako je Luka 2012. potpisao ugovor s Real Madridom, Vanja je njihovo troje djece rodila u Zagrebu, gdje su prije dvije godine kupili i kuću na Pantovčaku.