George je simpatičan školarac koji će uskoro navršiti sedmi rođendan.
 Profimedia, Insight Media
opet u školskim klupama

Mali princ diže prašinu: O novom hobiju neodoljivog Georgea priča cijeli svijet

Najstarijeg sina princa Williama, Georgea očekuje puno novih zadataka nakon što se vrati u školske klupe.

Najstarijeg sina princa Williama, Georgea očekuje puno novih zadataka nakon što se vrati u školske klupe.

Princ George od ove godine pohađa St Thomas's Battersea privatnu školu koja godišnje stoji 25.000 dolara. Najstariji sin princa Williama, po povratku u školu imat će mogućnost naučiti nekoliko novih vještina. Naime, njegov nastavni program uključuje sve od lekcija plivanja do klasičnog baleta, a upravo o tome pišu brojni svjetski mediji. Kao član kraljevske obitelji George dobiva najbolje obrazovanje u Britaniji koje će testirati njegove "fizičke vještine, izdržljivost, kreativnost, i glazbenost" stoji na službenoj web stranici škole. Učenici se mogu pridružiti pjevačkom zboru i sudjelovati u kazališnim predstavama, uz tradicionalne teme kao što su znanost, geografija i matematika.

Prince George arrive for his first day of school at Thomas's school in Battersea accompanied by his father Prince William. London, 07.09.2017. Photo by Richard Pole /Nunn/insight media, Image: 348570294, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media
Profimedia, Insight Media
Fotografija princa Georgea na prvi dan škole i upoznavanje s učiteljicom obišla je svijet


Prince George arrive for his first day of school at Thomas's school in Battersea accompanied by his father Prince William. London, 07.09.2017. Photo by Richard Pole /Nunn/insight media, Image: 348570303, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media
Profimedia, Insight Media
George je simpatičan školarac koji će uskoro navršiti sedmi rođendan.

Petogodišnji princ trenutačno uživa u društvu slavne prabake u dvorcu Balmoral u Škotskoj gdje se, osim s roditeljima, princezom Charlotte i bratom Louisom druži i s djedom Charlesom, princezama Anne i Zarom, princom Edwardom, njegovom suprugom Sophie Wessex i njihovom djecom.

Osim školskih zadataka, princa čeka zanimljiv izlet u Škotsku - na tom putovanju po prvi puta će se pridružiti svojoj majci u tradicionalnom lovu na ptice, točnije crvene tetrijebe, koji je u Engleskoj i Škotskoj dozvoljen u razdoblju od 12. kolovoza pa sve do 10. prosinca.


Splash

Ta informacija uzrujala je mnoge Britance, jer neki smatraju da je dječak premali da bi sudjelovao u lovu, no odluku je donijela kraljica, tako da će George Cambridge, kako ga nazivaju u školi, po prvi put sudjelovati u lovu bez obzira na negodovanje u javnosti jer smatra da je za to spreman.

Linker
26. travanj 2024 08:25