Hanza Media
Sve strane majčinstva

Marijana Batinić o kćerkici Eni, shoppingu s trogodišnjakinjom i velikim torbama

Ugostili smo Marijanu Batinić, omiljenu domaću voditeljicu i veliku zaljubljenicu u modu, a ujedno i sretnu suprugu i ispunjenu majku trogodišnje kćerkice Ene.

Sasvim iskreno i bez uvijanja za portal Gloria.hr je govorila osobito o izazovima majčinstva: od modnih prohtjeva svoje trogodišnjakinje, preko guranja u krevetu do reakcija malene kad je vidi na TV ekranu…

Najsretnija sam kad se mazimo, škakljamo i grlimo

Volimo mi šetnje, parkove, putovanja, izlete, ali s Enom najviše volimo provoditi vrijeme valjajući se po krevetu. Ona nije tip koji se voli previše maziti u javnosti. Sa svoje tri i pol godine već mi je u parku počela govoriti: 'Ma, pusti ti mene mama. Možeš ti tu stajati sa strane, ali nemoj previše sa mnom, vidiš da se igram s prijateljicama'. Kod kuće je druga priča, velika je maza i kad smo sami voli se grliti, maziti i škakljati, baš uživamo u tom našem valjanju. Igramo se na podu, pričamo joj i čitamo priče, crtamo, pjevamo, plešemo, glumimo, igramo Memory, glupiramo se...

Malo mi je to teško priznati, jer sam prije no što sam postala majka bila protiv ideje da djeca spavaju u bračnom krevetu i mislila sam da nikad neću dati svom djetetu da nam se svaku večer uvuče u postelju, ali eto i to se dogodilo. Nikad ne reci nikad.

Prvih osam mjeseci spavala je sama, a zatim se preselila u naš krevet, i to na moj zahtjev, jer sam počela raditi i strašno mi je nedostajala, pa sam navečer htjela nadoknaditi svaki trenutak koji sam provela bez nje tijekom dana. Sad ju je već teško izgurati, zaspi ona u svojoj sobi, ali već nakon sat dva dojuri u našu. I bez obzira sto sam kronično neispavana, nema ništa slađe nego zagrliti svoje dijete i utonuti u san. Eto, takva sam ja mama - pala sam na mnogim ispitima hahaha!

Ljetne radosti i prvi kupaći kostimi

Ena je cijelo ljeto na moru, svaki dan ide na plažu, pliva s rukavicama, ne izlazi iz mora, a sa sobom vučemo more rekvizita. Što se kupaćeg kostima tiče, ja sam joj kupila jedan na lubenice, a ona si je odabrala kupaći kostim s jagodama i to dvodijelni, u intenzivno ružičastoj boji koju ja baš nikako ne volim, ali eto ona ima svoj đir kad je moda u pitanju i ne obazire se baš na moje sugestije...

Shopping nas veže i razdvaja

Ena točno zna sto želi i ne prepušta se mom ukusu, dapače, kad krenemo u shopping znamo se i porječkati. Nikako ne voli zagasite nijanse, sve mora biti upadljivih, vrištećih boja sa što više uzoraka. Obožava cvjetni dezen, točkice, srca i sve to naravno od umjetnih materijala.

Već je krenula s poliesterom, tilom, princeza haljinama, pa kad se još ljeti slojevito odjene u tu plastiku, mojoj sreći nema kraja hahaha... Mantram kako treba poticati dijete da se samo izražava i razvija svoju kreativnost pa samo zavrtim ocima kad vidim što je odjenula i kakva želi izaći iz kuće. Malo negodujem i na kraju uvijek popustim svojoj Pipi Dugoj Čarapi.

Hanza Media

Voljela bi mama da dijete ljeti nosi sve bijelo i prirodne materijale poput eko pamuka i lana, pa svakodnevno vodim pregovore za organski pamuk, a ona zastupa višeslojni til. Kompromis postignemo tako da ja sugeriram materijale, a uzorke i boje prepustim njoj na izbor. Zadnje smo odabrale nekoliko stvari iz Kauflandove kolekcije 'Kuniboo®' koju volim jer je izrađena od organskog pamuka, a ima uzorke koji su i njoj i meni po volji. Modeli su dovoljno šareni da bi se njoj svidjeli, a opet dovoljno prilagođeni mojim afinitetima.

Njezinog tatu Mateja takve stvari uopće ne zanimaju. Ništa po pitanju odjeće naše kćeri. Tete u vrtiću kažu da po odjeći znaju jesam li ju za vrtić spremila ja ili njezin tata. On ju pusti da se sama odijeva pa zna doći u hlačama i haljini, s navučenim čarapama preko nogavica...

Moja mala dama već me počela kopirati

Ena često zalazi u moj ormar i navlači štikle. Voli prebirati po ormarima. Ima svoje male rituale odijevanja i dotjerivanja, baš kao mama. Bespotrebno nekoliko puta dnevno mijenja outfite, što joj ne mogu zamjeriti jer ipak mene kopira. Vidi me kako se presvlačim kad idem na posao, ide često sa mnom i na snimanja gdje i po nekoliko puta promijenim odjeću, dođem sa snimanja, pa ponovno znam otići na neki event, tako da je njoj to sasvim uobičajeno

Još ju ne zanima šminka, ali su joj frizure jako bitne. Svaki dan sama bira frizuru, a odbija šišanje jer želi imati kosu poput mame.

S majčinstvom stižu i promjene ...

Više ne nosim torbice, nego torbe, po mogućnosti što veće! Čak i kad idem na evente, ako outfit zahtjeva clutch, nosim ga za fotkanje i obavezno jednu veliku torbu u koju nakon poziranja pospremim ovu manju.

Sve manje vremena provodim pred ogledalom, ali zato jutarnju i večernju rutinu ne zapostavljam. Stvarno vjerujem u 'Biologique Recherche' kozmetiku i nanosim je u nekoliko slojeva: prvo losion pa serume, zatim kremu pa završni serum. Sve manje koristim dekorativnu kozmetiku, uglavnom je to Chanelov puder, maskara, crveni ruž za večernje prigode ili boja lososa za dan, nekakav bronzer ljeti i našminkana sam za tren. Što sam starija to mi je važnija preparativna kozmetika, dekorativna mi je u drugom planu. Njega uljepšava vise od makeupa.

Top dva proizvoda za djecu koja život znače

Bez obzira na to što je dojenje predivan čin i slika velike ljubavi i povezanosti majke i djeteta, meni nije bilo ugodno dojiti u javnosti. Zato mi je marama za dojenje, lagana, lepršava, prozračna davala tu potrebnu intimu. Dizajnirana je da djetetu ni najmanje ne smeta, a mogla sam bez problema nahraniti dijete gdje god sam htjela. Fantastičan je to proizvod.

Hanza Media

Inače, kad sam god izašla van bez 'babarina', kako mi u Dalmaciji kažemo, požalila sam. Ena sad sama jede i ako joj ne stavim podbradnik, a nosi odjeću bijele boje - kasnije je mogu doslovno baciti, jer se to ne da oprati. To je nešto bez čega ne mogu zamisliti svakodnevicu ni dan danas i ugodno sam se iznenadila kad sam vidjela lijepe uzorke i materijale Kuniboo podbradnika u Kauflandu.

Kad me Ena vidi na ekranu reagira najnormalnije, kao da me vidi s balkona da stojim ispred zgrade. Njoj je sasvim uobičajeno vidjeti njoj drage ljude na tv ekranu. Naše prijatelji Luka Nižetić, Marko Tolja, Nataša Janjić, Antonija Blaće, svakodnevno viđa na televiziji. Mame i tate njezinih prijatelja poput Ivane Roščić, Amara Bukvića, Ane Maras, Ive Visković glume u filmovima, serijama, često su na televiziji. Ona vjerojatno misli da su svi ljudi u jednom trenutku na malim ekranima ili barem da je velika većina zaposlena na televiziji. Ostali su za kompjuterom ili na laptopu hahaha.

Linker
16. travanj 2024 10:29