Marijana Batinić / Privatne fotografije
KRATKI RAZGOVORI

Marijana Batinić: 'Udebljala sam se, ali mi se ništa ne vidi'

Splitska voditeljica Marijana Batinić u zavidnoj je formi, iako se, kako priznaje, u zadnjih par mjeseci udebljala par kila. Koja je tajna njezinog izgleda otkrila nam je u kratkom razgovoru, a ljeto će, kao i mnoga dosad, provesti radno.

Uz nju su odrastale generacije gurmana pa ne čudi da je u Splitu okupila vrlo šaroliko društvo. Riječ je o najpoznatijem Podravkinom začinu – Vegeti – koja ove godine slavi 60. rođendan i to u redizajniranom izdanju. Nedavno je, naime, završen jednomjesečni natječaj u kojem su dizajnerska rješenja za nove etikete ponudili Podravkini potrošači – a najboljih 60, između ostalih, odabrali su pjevač Petar Grašo te modni dvojac iz ELFS-a Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić.

Split,040719.
Povodom proslave 60. rodjendana, Vegeta je pozvala svoje potrosace da postanu dio njezine povijesti sudjelovanjem u nagradnom natjecaju kreacijom vlastite Vegeta etikete. Pobjednike natjecaja, 60 najboljih dizajniranih etiketa Vegete, danas je u Splitu predstavio je sesteroclani ziri koji cine Petar Graso, Aleksandar Sekuljica i Ivan Tandaric (modni dvojac Elfs), Davor Bruketa, kreativni direktor agencije Bruketa&Zinic&Grey, Marinka Akrap, direktorica Korporativnog marketinga i komunikacija Podravke i Krunoslav Besvir, direktor Poslovnog programa Kulinarstvo Podravke.
Foto: Sasa Buric / CROPIX
Saša Burić / Hanza Media

Domaćica događanja na kojem je žiri odmjerio kulinarske vještine, bila je televizijska voditeljica Marijana Batinić (38). Popularna Splićanka oduševila nas je svojom linijom za koju je, kako je priznala, ponajprije zaslužna mediteranska prehrana pa smo je priupitali da nam otkrije svoj ljetni meni, ali i kako provodi ovo ljeto sa suprugom Matejom i njihovom četverogodišnjom Enom.

Kakva ste kuharica?

- Ne znam nijednu Dalmatinku koja nije odlična kuharica. Tako da se i ja vrlo dobro snalazim s kuhačom.

Koji su specijaliteti najčešće na vašem ljetnom meniju?

Sve kombinacije s plodovima mora: pečena riba, hobotnica, školjke... Jelo broj jedan su mi škampi na buzaru, a najbolji recept za ribu iz pećnice dao mi je chef Ivan Pažanin.

Marijana Batinić / Privatne fotografije

A koje vaše jelo najviše voli Ena?

I ona obožava ribu. Prvo konkretno jelo koje je pojela bila je lešo riba i blitva. Luda je i za šalšom, odnosno rajčicama pa ništa ne spravljam "na bijelo".

Imate li neku posebnu prehranu tijekom ljetnih mjeseci s obzirom da nikada niste bili vitkiji?

Nemam. Tajna je u laganim, mediteranskim okusima. No, moram priznati da sam se zadnjih mjeseci čak i udebljala par kilograma. Ali kako tri put na tjedan vježbam s osobnim trenerom, ništa mi se ne vidi.

Marijana Batinić / Privatne fotografije

Kako provodite ljeto?

Radno. Upravo snimam "Ljubav je na selu" te novu sezonu "Života na vagi".

Koja su vam omiljena mjesta za morske radosti?

Nedavno sam s obitelji bila u Istri, a ovaj vikend se konačno planiram okupati na nekoj od splitskih plaža. Jedno vrijeme bit ću i na Šolti gdje smo suprug i ja kupili vikendicu. Tome se neizmjerno veselim jer je to pravi odmor: po cijele dane sam u badiću, i bez šminke, frizure...

Planirate li neko putovanje?

U svibnju smo desetak dana uživali u Italiji. Namjeravali smo obići Toskanu, ali kako je vrijeme bilo ružno, na kraju smo završili na jezeru Lago di Como i u Gardalandu. Naravno, Ena je bila oduševljena!

Marijana Batinić / Privatne fotografije

Marijana Batinić / Privatne fotografije

Linker
20. travanj 2024 03:58