Nikša Stipaničev / Hanza Media
BORBA ZA ZDRAVLJE

Mate Mišo Kovač tri tjedna proveo u bolnici zbog teške infekcije pluća

Legendarni glazbenik Mate Mišo Kovač posljednja tri tjedna je proveo bolnici gdje se liječio od teške infekcije pluća: najgore je prošlo i uspješno se oporavlja, a medicinsko osoblje kaže kako pjevač nije imao posebne prohtjeve te je slušao liječnike.

Legendarni glazbenik posljednja se dva tjedna liječio u zagrebačkoj Klinici za plućne bolesti na Jordanovcu od ozbiljnih respiratornih infekcija, a do jučer, kada je napokon dobio otpusno pismo, se oporavljao u Bolnici za plućne bolesti u Rockefellerovoj, donosi Jutarnji list. Njegovo je stanje trenutačno stabilno i dobro se osjeća. Njegov prijatelj je otkrio kako je sve vjerojatno posljedica velike prehlade i viroze s kojom se dugo borio, a početkom godine je imao i problema sa sinusima, zbog čega mu je liječnik savjetovao ostanak u bolnici.

Mate Mišo Kovač je ovog puta svoje zdravlje stavio na prvo mjesto, za razliku od prosinca kada je unatoč temperaturi višoj od 39 stupnjeva nastupio u Splitu pred 12 tisuća obožavatelja. Iako ga je kći Ivana nagovarala da odustane i odgodi nastup, Mišo je tada rekao - 'Ni pod koju cijenu' i izašao pred publiku kako bi održao koncert "Samo nas nebo rastavit može".

Split, 221218. 
Koncert Mate Mise Kovaca u Spaladium areni.
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
Božidar Vukičević / Hanza Media

Linker
25. travanj 2024 15:02