Profimedia/Getty Images
za nju pravila ne vrijede

Meghan je to odbila: Ovako su par sati nakon porođaja s djecom pozirale Kate Middleton i princeza Diana

Mnogi se pitaju jesu li princ Harry i Meghan Markle započeli novu kraljevsku tradiciju svojim odbijanjem da poziraju ispred stepenica bolnice, kao što su to nekoliko sati nakon poroda odradile princeza Diana i vojvotkinja Catherine.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa prvi su put pokazali svojeg sina nakon njegovog rođenja rano ujutro u ponedjeljak, 6. svibnja, a kao i sve do sad napravili su to potpuno na svoj način i trenutačno se svi bave razlikama između njihovog predstavljanja i onog koje su odabrale princeza Diana i vojvotkinja Catherine.

37-godišnja Meghan blistala je uz princa Harryja (34) i njihovog sina u St. George's Hallu u dvorcu Windsor gdje je par izašao samo pred malu grupu fotografa i novinara, što je potpuna suprotnost načinu na koji su princeza Diana i Kate Middleton pokazale svoju djecu. Naime, one su samo nekoliko sati nakon poroda izašle iz bolnice i na stepenicama krila Lindo pozirale uz supruga i dijete pred brojnim fotografima, ali i okupljenim obožavateljima.

WINDSOR, ENGLAND - MAY 08: Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex, pose with their newborn son during a photocall in St George's Hall at Windsor Castle on May 8, 2019 in Windsor, England. The Duchess of Sussex gave birth at 05:26 on Monday 06 May, 2019. (Photo by Dominic Lipinski - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images

Mnogi smatraju kako način na koji su Harry i Meghan predstavili svoje dijete zapravo najavljuje i da će oni ipak željeti veću privatnost za njega, ali i da bi ovo mogao biti primjer koji će se i ubuduće odrađivati poziranja nakon porođaja.

- Kontroliranije i privatnije "veliko otkrivanje" je u skladu s parovim željama da umanje "postporođajni cirkus" kroz koji su prolazili princ William i vojvotkinja Catherine. Iako nije toliko uzbudljivo za javnost i medije, mogao bi to biti primjer koji će svi slijediti. Ipak se ne može ne primjetiti koliko je glamuroznije fotografirati se u St. George's Hall, umjesto na stepenicama bolnice. Mnogi se bune zbog svih ograničenja koje je par uveo, ali to je zato jer smo svi bili navikli na troje beba gdje su i roditelji i oni bili jako izloženi javnosti, ali to je samo zbog budućih uloga vojvode i vojvotkinje od Cambridgea. S obzirom na to da je princ Harry tek šesti, a njegov sin sedmi u redu za tron, oni si mogu priuštiti više privatnosti - izjavio je William Hanson, stručnjak za kraljevske dvore.

WINDSOR, ENGLAND - MAY 08: Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex, pose with their newborn son during a photocall in St George's Hall at Windsor Castle on May 8, 2019 in Windsor, England. The Duchess of Sussex gave birth at 05:26 on Monday 06 May, 2019. (Photo by Dominic Lipinski - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images

Meghan Markle je za prvi izlazak nakon porođaja odabrala bijelu haljinu u stilu balonera bez rukava modne kuće Givenchy i cipele Manolo Blahnik. Kreaciju brenda, koji je nosila i na svojem vjenčanju te za prvo pojavljivanje u javnosti nakon objave da je trudna, zategnula je iznad trbuha i time naglasila trbuščić, čime je napravila veliku razliku od svojih prethodnica koje su većinom birale široke krojeve kojima bi se prikrilo da su do prije nekoliko sati bile trudne. Ipak, njezin trbuščić jasnije se vidio i zbog toga što nije ona držala sinčića u rukama, već Harry, što je iznimka koja je napravljena i kad je rođen princ William - njega je u naručju držao princ Charles, dok je William malenog Georgea uzeo u ruke tek nakon službenog poziranja.

WINDSOR, ENGLAND - MAY 08: Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex, pose with their newborn son during a photocall in St George's Hall at Windsor Castle on May 8, 2019 in Windsor, England. The Duchess of Sussex gave birth at 05:26 on Monday 06 May, 2019. (Photo by Dominic Lipinski - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images

Princeza Diana i Kate Middleton su se obje podvrgnule kraljevskoj tradiciji i u nekoliko sati nakon poroda stajale na stepenicama s djetetom u naručju. Kate Middleton je lani u travnju, kad je rodila princa Louisa, odabrala crvenu haljinu s bijelim ovratnikom omiljene dizajnerice Jenny Packham, što su mnogi usporedili s outfitom princeze Diane koji je odabrala 1984., za predstavljanje princa Harryja. Ona je tada nosila vatreno crvenu kreaciju s bijelim ovratnikom brenda Jan Van Velden, a s haljinom je uskladila i crvene cipele s niskom petom.

Za svoje posljednje poziranje, Catherine je dobila brojne kritike zbog svojeg "savršenog" izlaska nekoliko sati nakon poroda zbog čega drugim ženama nameće nedostižne kriterije.

LONDON, ENGLAND - APRIL 23:  Catherine, Duchess of Cambridge and Prince William, Duke of Cambridge depart the Lindo Wing with their newborn son at St Mary's Hospital on April 23, 2018 in London, England. The Duchess safely delivered a son at 11:01 am, weighing 8lbs 7oz, who will be fifth in line to the throne.  (Photo by Karwai Tang/WireImage)
WireImage

PRINCE CHARLES AND PRINCESS DIANA WITH PRINCE HARRY AT ST. MARY'S HOSPITAL. - 1984, Image: 230961863, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features

S otufitom je Kate odala počast svojoj svekrvi i kada je rodila princa Georgea u srpnju 2013. godine. Tada je nosila haljinu s točkicama, također Jenny Packham, koja je rasprodana u roku od nekoliko sati otkako je stupila na stepenice ispred bolnice. Sličnu je haljinu Diana nosila 1982. godine kada je rodila princa Williama, svojeg starijeg sina.

(FILE PHOTO) In this photo composite a comparison had been made between Prince Charles, Prince of Wales, Diana, Princess of Wales with newborn son Prince William (L) and Prince William, Duke of Cambridge, Catherine, Duchess of Cambridge, and their newborn son Prince George both leaving the Lindo Wing of St Mary's hospital.  ***LEFT IMAGE***  LONDON - JUNE 22: Prince Charles, Prince of Wales and Diana, Princess of Wales leave St Mary's Hospital with baby Prince William on June 22, 1982 in London, England. (Photo by Anwar Hussein/Getty Images)  ***RIGHT IMAGE*** LONDON, UNITED KINGDOM - JULY 23: Catherine, Duchess of Cambridge, Prince William, Duke of Cambridge and their newborn son, Prince George of Cambridge leave the Lindo Wing of St Mary's hospital on July 23, 2013 in London, England. (Photo by Anwar Hussein/WireImage)
WireImage

U svibnju 2015. godine vojvotkinja od Cambridgea malenu princezu Charlotte predstavila je isto u kreaciji Jenny Packham: bijeloj haljini posutoj žutim cvjetićima.

LONDON, ENGLAND - MAY 02:  Catherine Duchess of Cambridge, wearing a Jenny Packham dress, and Prince William, Duke of Cambridge leave the Lindo Wing at St. Mary's Hospital  with their new born baby daughter on May 02, 2015 in London, England.  The Duchess of Cambridge was safely delivered of a daughter at 8:34am this morning weighing 8lbs 3oz. (Photo by Anwar Hussein/WireImage)
WireImage

Linker
18. travanj 2024 15:05