Prošlog tjedna je predstavila svoju inicijativu "Be Best"
 REUTERS
nije fake news

Melania napravila opasan gaf: Porukom na jakni iz Zare zgrozila je svijet

Melania Trump odvažila se na još jedan hvalevrijedan pothvat. Ovog tjedna obišla je centar za djecu migranata nakon burnih reakcija javnosti zbog odvajanja djece od roditelja koji su ilegalno ušli u Sjedinjenje Američke Države, no onda je nesvjesno učinila grešku koju će teško ispraviti.

Melania Trump odvažila se na još jedan hvalevrijedan pothvat. Ovog tjedna obišla je centar za djecu migranata nakon burnih reakcija javnosti zbog odvajanja djece od roditelja koji su ilegalno ušli u Sjedinjenje Američke Države, no onda je nesvjesno učinila grešku koju će teško ispraviti.

Prva dama Melania Trump utjecala je na svog supruga predsjednika Donalda Trumpa i on je u srijedu potpisao izvršnu uredbu kojom ukida odvajanje obitelji ilegalnih migranata. Tijekom njezinog posjeta Teksasu u četvrtak, u graničnom mjestu McAllen Melania se susrela s voditeljima centra i zahvalila im na 'empatiji i njihovu trudu'.

Ipak, nakon posjete viđena je u jakni koja na leđima ima natpis “Really Don’t Care. Do U?”, a ta poruka da je 'nije briga' šokirala je svijet. Njezina glasnogovornica poslala je medijima poruku da ponovno prenapuhuju stvar i da je riječ samo o jakni. 'Taj natpis nema nikakvu skrivenu poruku. Nakon posjeta Teksasu, nadali smo se da mediji neće pričati o tome što je prva dama odjenula', napisala je Stephanie Grisham, ali ni to nije zaustavilo komentare jer je njezin izbor garderobe zasjenio povijesni sporazum.

Sta facendo discutere il #parka della First lady #MelaniaTrump, indossato per andare in #Texas a visitare un centro che ospita i bambini migranti separati dai loro genitori. La giacca, prodotta da #Zara nel 2016, costava 39 dollari e non è più in vendita. Fotografata mentre la moglie del presidente si imbarcava sull'Air Force One, ha una grande scritta bianca che recita: "I really don’t care, do you?" che significa “Non mi importa veramente, e a te?". Una frase considerata dalla maggior parte delle persone davvero di cattivo gusto per l'occasione. La sua portavoce #StephanieGrisham ha però smentito ogni dietrologia: "È una giacca. Non c’era nessun significato nascosto. Dopo l’importante visita in Texas di oggi spero che non sia questa storia ciò su cui i media si concentreranno". Seguici su Repubblica.it

Objavu dijeli la Repubblica.it (@larepubblica)



'Za nekoga tko jako malo govori i ne drži javne govore, ovo je opasna greška. I ne, ne može se pravdati da je riječ samo o običnoj jakni', rekli su na CNN-u razgovarajući o ozbiljnom gafu prve dame.

O nemilom događaju oglasio se i gospodin Trump na Twitteru, rekavši da je poruka na jakni posvećena medijima i njihovim lažnim vijestima, no već se pojavljuju brojne reakcije na društvenim mrežama građana koje je poruka itekako razočarala.



Linker
26. travanj 2024 20:49