Darko Tomas / CROPIX
Punom parom u jesen

Mia Kovačić savjetuje kako u hipu osvježiti dom i otkriva 'pakleni plan' koji kuje s Viktorijom Rađom

Na male ekrane vraća se sedma sezona showa 'Farma More i Maslina' koja je započela sa snimanjem, a poznato tv lice koje ćemo gledati u ulozi voditeljice otkriva nam kako bi se sama snašla u ulozi natjecateljice, ali i kakva je kad ima loš dan.

Televizijska voditeljica i dizajnerica interijera Mia Kovačić uoči početka nove sezone showa "Farma More i Maslina", koja seli u samo srce Dalmacije, otkrila nam je kojem hobiju se posvetila u karanteni, što je naučila iz te situacije te što je posebno raduje u njenoj već 15 godina dugoj televizijskoj karijeri...

Farma se seli u Dalmaciju, jeste li uzbuđeni?

- Jako se veselim novoj sezoni Farme! Opijeni suncem i morem naši farmeri će zasigurno uživati u svojoj novoj avanturi - a tko ne bi?

Biste li se kao kandidatkinja bolje snašli na moru ili na kopnu?

- Svaka Farma ima svoje izazove i zato i jest najgledaniji reality show u Hrvatskoj. Geografske specifičnosti donose određen set pravila kojih se treba pridržavati. Meni osobno more više "leži".

Zagreb, 100915.
Avenija Dubrovnik.
Proslava 15. rodjendana Nove TV u Kinskom paviljonu zagrebackog velesajmg.
Na fotografiji: Mia Kovacic.
Foto: Livio Andrijic / CROPIX
Livio Andrijić / CROPIX
Mijina televizijska karijera prepuna je izazova...

Što vam je posao na televiziji dao, a što oduzeo?

- Gledam uvijek sve isključivo pozitivno. Posao na televiziji možda ponekad ima komponentu izloženosti javnosti koja može biti izazov. No, ja sam dokaz da je u 14 godina dugoj karijeri koja se odvijala ispred očiju javnosti moguće biti bez skandala i problema. Ovo je prekrasan posao i svaki dan sam zahvala na prilici što ga radim.

S kim vam je najbolje raditi u tandemu?

- Obožavala sam raditi Red Carpet s Danijelom Delalom, Farma emisije uživo s Nikolinom Pišek, Anu Rukavinu i Wings for life s Dorijanom Elezovićem i Farmu s Dušanom Bućanom. No, to je dosta nezahvalno pitanje jer ja doista volim raditi sa svojim suvoditeljima i teško je odabrati tko mi je draži. To je kao da pitate roditelje koje im je dijete draže.

Kakva je Mia kad ima loš dan?

- To su doista rijetke situacije, jer kod mene nema loše volje, PMS-a i drugih izgovora. Mislim da u profesionalnom okruženju sve privatne stvari treba ostaviti po strani jer svi imaju izazove u životu i to ne bi trebao biti izgovor. Ponekad od nabrijanog tempa budem samo umorna, no ekipa oko mene me brzo "digne". Zato volim "svoje" ljude. Privatno, također rijetko imam loš dan, jer sam naučila uživati u životu dan po dan, a to je jedino što zapravo imamo. Biti sretan je životna mudrost, ono na čemu se radi i ono čemu se stremi.

Zagreb, 140618.
La Grma.
Najavljena nova sezona emisije Zadovoljna akademija Nove TV.
Na fotografiji: Mia Kovacic.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX
Vrijeme korone samo je potvrdilo Mijina dosadašnja saznanja.

Što je ono čemu vas je naučila cijela situacija s koronavirusom?

- Samo mi je ta situacija potvrdila ono što znam, da imam divne prijatelje i obitelj. Svi su nešto u tom periodu otkrivali i odlučivali, a ja sam doista tako i prije živjela, pa mi nisu trebala pretjerana prosvjetljenja i promjene. Ljude koje volim, voljela sam i prije, a iznimnu higijenu sam imala i puno prije ove situacije.

Jeste li pronašli novi hobi u karanteni?

- Vrtlarenje i sadnja začinskog bilja.

Opušta, korisno je i prekrasno gledati nešto kako raste i razvija se.

Što vas raduje u vašoj dugogodišnjom televizijskoj karijeri?

- Činjenica da sam 14 godina opstala u segmentu zabavnog programa, i to na komercijalnoj televiziji, velika je čast. Čast je i raditi s divnim ljudima koji ti svaku godinu iznova daju svoje povjerenje i poštovanje. Kad osjetiš tu ljubav i prihvaćenost - najponosniji si na svijetu.

U showu "Ples sa zvijezdama" odijevali ste glam haljine, jeste li neku prisvojili za privatni izlazak?

- Viktorija Rađa i ja planiramo još od tada izaći u nekoliko kombinacija koje je ona nosila u svojim nastupima. Dokumentirat ću. Jednog dana. Mislim da će taj izlazak biti urnebesan.

Čije dizajnerske haljine volite bez da ste ih morali vidjeti izbliza?

- To su haljine mojih dečki iz eNVy Rooma, definitivno. Mi možemo doslovce ultrazvučno komunicirati i dogovoriti sve. Oni znaju napamet moje afinitete i mjere. Njihove haljine su doista oda ženstvenosti i predmet žudnje mnogih tako da se ja smatram pravom sretnicom da su oni "moji". A još kad biste znali kako dobro kuhaju...

Spica / Zagreb 18.06.2018. / foto: Maja Jurovic / Vjeko Franetovic (Envy Room) i Nikica Ivancevic (Envy Room) i Mia Kovacic i Tatjana Juric
Maja Jurović / Cropix

Dom je postao naše središte, imate li savjet kako da ga osvježimo?

- Biljke, biljke i samo biljke. Treba napraviti komadić prirode unutar stana jer te boje "podignu" svaki prostor i čine život ugodnijim.

Čitajte i:

Tenisice koje ove godine svi žele odlično nosi i Mia Kovačić

Mia Kovačić na špici bez tereta šminke i štikli

Elegantne Tatjana Jurić i Mia Kovačić u bajkovitoj marokanskoj pustinji

Mia Kovačić: Trendovska kombinacija za humanitarnu večer

Linker
17. travanj 2024 16:50