Šime Eškinja / Gloria
OPET PROŽIVLJAVA DRAMU

MILA HORVAT U EKSKLUZIVNOM INTERVJUU: Ponovno u borbu s rakom

Sportska novinarka i urednica, koja je dvaput pobijedila tešku bolest, za novi broj Glorije otkriva da ponovno proživljava dramu - ovaj put kao podrška majci Mileni kojoj je dijagnosticiran najagresivniji oblik karcinoma

Sportska TV urednica i voditeljica Mila Horvat (37) naizgled ima sve - atraktivan izgled, elokvenciju, dobar položaj u dominantno muškom svijetu i poznanstvo s najvećim nogometnim zvijezdama. No u privatnom je životu pretrpjela brojne udarce, od optužbi da je bila u vezi s oženjenim sportašima, izbornicima i TV urednicima do teških bolesti koje je nakon dugotrajne borbe uspjela pobijediti. Autoricu emisije o Europskoj ligi na Arena sport TV-u, koja je prije nekoliko godina preboljela tumor jednjaka i rak vrata maternice, očekuje još jedna teška životna utakmica. Njezinoj mami Mileni, 62-godišnjoj ekonomistici iz zagorskog mjesta Hum na Sutli, nedavno je dijagnosticiran najagresivniji oblik karcinoma dojke. Dvije hrabre žene, kako nam je otkrila Mila, postupit će poput sportaša nakon poraza: dići se, obrisati suze i hrabro krenuti u konačnu pobjedu.

- Prije Božića je bila na kontroli, iako je ništa nije boljelo. Liječnici su, međutim, posumnjali da nešto nije u redu s njenim zdravljem, a nalaze smo morale čekati do siječnja. Mama nije željela da odustanem od godišnjeg odmora pa sam u međuvremenu s društvom otputovala u Keniju kod Petke Coner, bivše kolegice s HRT-a koja već godinama živi u Africi. Ondje sam, doduše, bila samo fizički, jer misli su mi cijelo vrijeme bile uz mamu u Hrvatskoj. Kad sam doznala njezinu dijagnozu, prekinula sam odmor, kupila novu avionsku kartu i kući se vratila pet dana ranije - priča nam Mila i ne krije da joj se život okrenuo naglavačke.

Je li teže podnijela svoju ili maminu bolest, u kojoj je fazi liječenja, tko joj je najveći oslonac, je li zaljubljena otkriva u novom broju Glorije.

Linker
13. travanj 2024 08:34