Profimedia, TEMP Rex Features
Od masera i električara do glumca

Milo Gibson: Jedini od devetero djece Mela Gibsona koji je uspješno krenuo njegovim stopama

Nakon što je prvih 27 godina proveo daleko od Hollywooda, Milo Gibson prije dvije je godine odlučio krenuti stopama svojeg oca Mela Gibsona i čini se kako je vrlo uspješan u tome. Nakon glumačkog debija u filmu 'Greben spašenih' koji je režirao njegov otac, Milo je snimio pet filmova, a već radi i na dva nova projekta.

Iako su se svi na neki način okušali u njemu, svijet showbiza nije previše interesirao djecu Mela Gibsona (62). Zvijezda filmova "Pobješnjeli Max" i "Smrtonosno oružje" i redatelj Oscarom nagrađenog filma "Hrabro srce" ima ukupno devetero djece: s bivšom suprugom Robyn Denise Moore njih sedmero, s Oksanom Grigorievom je dobio djevojčicu Luciju (9), dok sa sadašnjom djevojkom Rosalind Ross ima sina Larsa (1). I dok je za posljednje dvoje djece još prerano da razmišljaju o karijeri, prvih sedmero, koje je dobio u braku s Robyn, nije odabralo ili, pak, je brzo odustalo od glume.

BEVERLY HILLS, CA - OCTOBER 24:  Actor Milo Gibson attends the screening of Summit Entertainment's
Getty Images
Na premijeri filma "Greben spašenih"

Sve do nedavno. Prije dvije godine je Milo Gibson, nakon što je nekoliko godina radio kao maser pa nakon toga kao električar, dobio ulogu u filmu "Greben spašenih" koji je režirao njegov otac, a koji je bio i nominiran za nagradu Oscar. Nakon toga se ponovno pojavio na velikom ekranu i to u ulozi mafijaša Al Caponea u filmu "In the Absence of Good Men", a ove godine je glumio u tri filma i to većinom vodeće uloge.

BEVERLY HILLS, CA - OCTOBER 24:  Director Mel Gibson (R) and his son actor Milo Gibson pose at the after party for a screening of Summit Entertainment's
Getty Images
Mel i Milo Gibson

Iako bi se za nekog kome je otac holivudska zvijezda očekivalo da će odmah krenuti u svijet glume, ako ga to zanima, Milo je prije glumačke karijere isprobao svašta. Nakon završetka srednje škole radio je kao maser, da bi se nekoliko godina kasnije udružio s prijateljem i radio kao električar.

- Bilo je strašno upustiti se u takvu promjenu. Ali jednog dana sam shvatio da ne želim navršiti 50 i požaliti što nisam probao nešto što sam volio – izjavio je Milo o svojoj odluci da se s 26 godina ipak okuša u glumačkim vodama. Prvu ulogu dobio je u očevom filmu uz glumca Andrewa Garfielda, ali radilo se o maloj ulozi vojnika. Taj film obilježio je ne samo njegov ulazak u svijet filma, već i Melov povratak nakon godina koje su obilježile brojne kontroverze, od optužbi za zlostavljanje do govora mržnje.

Ove je godine Milo snimio dva filma u kojima igra glavnu ulogu: "All the Devil's Men" i "Breaking&Exiting", a osim toga lani se okušao i u ulozi modela. Milo priznaje kako na pragu tridesetih još uvijek želi eksperimentirati i isprobavati nove stvari pa tako nema mnogo uloga koje bi odbio, a ne ustručava se ni okušati se u ulozi modela.

LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 04:  Milo Gibson attends the UK Premiere of
Getty Images

Milo je, izgledom, kopija svojeg oca: gusta kosa, prodoran pogled i građa nogometaša, ali istovremeno je vrlo nježan i pristupačan, nešto što je, kako kaže, naučio kroz godine privatnih masažnih terapija.

I dok se on uspješno probija u svijetu glume, njegova braća i sestre također su poprilično vezana uz film: sestra Hannah (38) je vizažistica i radila je na nekoliko filmskih projekata, brat Christian (36) je kamerman koji je radio na filmovima kao što su "Equalizer 2" i "Tatica se vratio 2", dok se Louie (30) pokušava probiti kao redatelj, ali za sada bez uspjeha. 35-godišnji Edward je dizajner namještaja, dok se o 33-godišnjem Williamu i 19-godišnjem Thomasu ne zna mnogo, a njih dvojica su i oduvijek najviše izbjegavali svijet showbiza.

Linker
13. travanj 2024 14:13