Instagram
O LJUBAVI, DJECI, MAJČINSTVU...

Mirna Maras Batinić o bebi: 'Moja obiteljska idila'

Tri su sretna, ali i zahtjevna mjeseca prošla otkako je HRT-ova voditeljica Mirna Maras Batinić rodila svoje drugo dijete, djevojčicu Meri. Za Gloriju.hr ispričala je kako je teklo uhodavanje s prinovom oko koje, osim nje, s ljubavlju skakuće i njezin suprug i ponosni tata Željko Batinić, ali i osmogodišnji Niko, Mirnin sinčić iz prvog braka.

''Od samog početka se nemam na što žaliti. Meri je od prvog dana doista dobra beba, puno spava, a plače samo kad je gladna ili umorna. Čak su i sestre u rodilištu rekle da je jako umiljata i dobra beba, one to zbilja nekako znaju 'pročitati' jer takva je i danas'', za Gloriju.hr je rekla zadovoljna mama Mirna Maras Batinić.

Upravo su neprospavane noći bile ono čega se pribojavala, a prošlo je bez problema. 'Neočekivano brzo je noću počela spavati i po sedam sati u komadu', rekla je Mirna i dodala da joj je u počecima puno pomogla njezina mama i bilo joj je jako teško kad se vratila kući. 'To mi je baš teško palo, ali nekako sam se već snašla i privikla', govori. I tako je, dan po dan, stigla i zabavna faza Merina razvoja: 'Puno se smije, guguće i istražuje ručicama, sve stavlja u usta... Nema još definiran ritam spavanja danju, ali su zato noći rezervirane za pravi san. Ujutro se budi vesela i nasmijana, a već nakon sat vremena opet zaspe', pohvalila se Mirna.

Instagram

Niko, kojeg je Mirna dobila dok je bila u braku s kondicijskim trenerom Mariom Valentićem, s dolaskom bebe bio je oduševljen još od trudnoće. 'Stalno je mazio moj trbuh i pričao seki. Ta se nježnost nastavila i kad je došla kući. Stalno ponavlja koliko ju jako voli, preslatki su zajedno. A kad smo u šetnji, samo on smije gurati kolica, to ne prepušta čak ni meni. Sav je važan kad pomaže oko malene, tako da nisam osjetila nikakav trag ljubomore kod njega', kaže Mirna i dodaje da je Niko već nekoliko dana na jugu kod njezinih, jer je završila škola i voli biti s njima na selu. Svaki dan se čuju i stalno ispituje o sestrici.

Mirna nam je ispričala i kako vidi sebe kao majku. 'Ah, nekad sam stroga, nekad popustljiva... najteže je biti dosljedan, ali trudim se. Odgajati dijete i izvesti ga na pravi put pravi je izazov u današnje vrijeme', rekla je i dodala da joj se za sada čini da će po tom pitanju biti stroža od supruga Željka. 'Vidjet ćemo tek kako će biti kada curica malo naraste pa mu trepne okicama... sigurno će se rastopiti pa ću ja morati biti ona koja je oštrija.'

Sretna je ipak, kaže, što joj upravo suprug najviše pomaže oko svega, tek ponekad im priskoči prijateljica ili 'teta čuvalica', ali rijetko.

Instagram Mirna Maras Batinić

Nakon bebinih mjesec dana Mirna se već uspjela vratiti na kraća snimanja u studio Eurojackpota. 'Emisija mi oduzme svega tri sata jednom tjedno pa se nije bilo teško odlučiti na brzi povratak. Kada radim, Meri čuva tata, a sve ostale dane sam njena 24 sata na dan. U šali govorim da je taj petak navečer moj mali wellness.

Voditeljica se već može pohvaliti i prekrasnom figurom, gotovo kao prije trudnoće. U trudnoći je dobila 18 kilograma, a zadnji put se vagala prije mjesec dana, kad je imala svega još četiri viška. 'Zadovoljna sam kako sam se brzo vratila, nisam mislila da će se tako brzo otopiti. Što se prehrane tiče, ne pazim posebno. Ali, trebala bih jesti više voća, to sam nekako zapostavila. Često kuham juhice jer ih obožavam', ispričala nam je Mirna koja svoju dobru formu zasigurno duguje svakodnevnim šetnjama s Meri.

Obitelj planira i odmor na moru, još nisu odabrali destinaciju, ali odluka je pala da će to biti u kolovozu.

Instagram
Mirna Maras i Željko Batinić vjenčali su se u rujnu prošle godine

Linker
17. travanj 2024 03:30