Niko Goga
NOVA AMBASADORICA UNICEF-A

Mirna Medaković o Zori, Kaji, obitelji i strahovima

Na otvorenju ovogodišnjeg Muzeja realnosti u Tunelu Grič glumica Mirna Medaković Stepinac predstavljena je kao nova UNICEF-ova ambasadorica, a nama je otkrila što joj taj angažman znači te pričala o svojim blizankama Zori i Kaji te svojim strahovima kao majke.

Glumica Mirna Medaković Stepinac (33) našla se u posebnoj ulozi na otvorenju ovogodišnjeg UNICEF-ovog Muzeja realnosti: kao nova ambasadorica UNICEF-a provela je prve posjetitelje tunelom stvarnosti u kojem možete sagledati život iz tuđeg kutka, otkriti najvredniju stvar na svijetu i biti dio promjene.

Niko Goga

- Suradnju s UNICEF-om sam započela prije pet godina u raznim projektima i kampanjama: Mliječna staza, Festival o pravima djece, Čitaj mi, aktivnosti vezane uz predškolsku djecu u Gunji samo su neki od njih. Ambasadori UNICEF-a glas su najranjivijih skupina djece pa mi je ova uloga velika čast jer želim biti tu za djecu i pomoći da se i njihov glas čuje te se potruditi omogućiti im ljepše i sigurnije djetinjstvo - izjavila je Mirna koja je oduševljena glavnom porukom ovogodišnjeg Muzeja realnosti.

- Poruka je da "najvrjednija stvar na svijetu - nije stvar". Time nas se podsjeća da ono najvrjednije što imamo u životu nije materijalno, već je to obitelj koju čine ljudi koji nam pružaju podršku, sigurnost i ljubav - pojasnila je glumica kojoj je obitelj oduvijek bila važna.

- Obitelj mi je uvijek bila oslonac i utočište i to je ono što želim pružiti i svojoj djeci. Gledajući kako cure rastu iz dana u dan, koliko toga te dvije malene glavice svakodnevno percipiraju i uče, zaista držim da su “prve tri najvažnije” i da je iznimno važno djetetu pružiti “dobar start” u životu kako bi moglo ostvariti svoje potencijale.

Niko Goga

Glumica je na otvorenje stigla sa suprugom Hrvojem i jednogodišnjim blizankama Zorom i Kajom zbog kojih je sada sve te teške dječje priče više pogađaju i diraju osobno. Iako nije preplavljena strahovima, priznaje da otkako je postala majka više razmišlja o budućnosti u koju će njezina djeca zakoračiti i hoće li se snaći da ih nitko ne iskorištava, a najvažnije joj je da budu dobre osobe. Zora i Kaja trenutačno uživaju u slaganju lego duplo, zveckanju kovanicama i crtanju, a osobito vole konje.

Spica / Zagreb 13.10.2018. / foto: Davor Matota / Mirna Medakovic i kcerke Kaja i Zora
Davor Matota
Mirna Medaković Stepinac sa svojim kćerima na špici

- Trenutačno su fascinirane njima pa kod kuće imamo hrpu različitih konjića i moramo s vremena na vrijeme otići do konjičkog kluba da ih malo gledaju ili hrane - otkriva nam glumica koja trenutačno igra predstavu "Malograđanin Maksim Gorki" u HNK Varaždin. Laknulo joj je kad je vidjela da njezine cure obožavaju ići u vrtić i vole svoje tete i druženje s drugom djecom, a dok su one u vrtiću, Mirna si obavi sve svoje poslovne obaveze, ali uživa u svojim malim guštima.

- Poslijepodne nas četvero zajedno provodimo vrijeme, volimo biti vani ako je vrijeme lijepo ili se doma igramo. Cure idu na spavanje oko 20 pa i ja ponekad i prije devet utonem u san.

Niko Goga

Niko Goga

Niko Goga

Linker
22. travanj 2024 11:27