Profimedia, Backgrid USA
majka zmajeva

Najdramatičniji životni period: Emilia Clarke podijelila fotografije iz bolnice nakon teške operacije

Glumica najpoznatija po ulozi Khaleesi iz serije 'Igra prijestolja' do nedavno je skrivala najdramatičniji životni period, a nakon što je otvoreno progovorila o najstrašnijim trenucima svog života, odlučila je podijeliti i fotografije iz bolničke postelje kada je preživljavala dan po dan.

Zvijezda serije 'Igra prijestolja' Emilia Clarke odlučila se na vrlo hrabru ispovijest osam godina nakon operacije u kojoj je život bio ugrožen. Te 2011. godine glumici je pronađena aneurizma na mozgu koja je dovodila njen život u opasnost. U trenu kad se to događalo imala je samo 24 godine, a završila je u bolnici nakon što se joj je pozlilo na treningu s osobnim trenerom.

'Liječnici su me upozorili da su najugroženiji dijelovi moja koncentracija ili periferni vid. Ja sam se našalila da je već stradao moj ukus za muškarce. Dulje vrijeme bojala sam se da više neću moći glumiti i zbog toga sam bila i pomalo paranoična.', rekla je. Vrlo brzo nakon prve operacije morala se suočiti s još jednom - naime, pronašli su joj još jednu aneurizmu koju je morala kontrolirati, ali je 2013. došlo do njezina puknuća zbog čega je završila na hitnoj operaciji.

'Nakon druge operacije mi je bilo mnogo teže, nisam nalazila razlog za optimizam. Preživljavala sam iz dana u dan. Prošla sam period u kojem sam bila jako loše' - ispričala je. Otkrila je da joj je zbog subarahnoidalnog krvarenja​ dio mozga ostao bez krvi, što je jako opasno i može dovesti do teških oštećenja, a prvi put je u intervjuu pokazala i fotografije nastale netom nakon druge operacije.

Facebook


Instagram Emilia Clark

instagram

Brzo nakon oporavka vratila se na set serije "Igra prijestolja", ali nije joj sve išlo po planu: već je prvi dan, nakon pada s konja, proživjela stresnu situaciju zbog čega je plačući zaustavila snimanje i tražila pauzu. Naravno, kolege sa seta su imali potpuno razumijevanje za nju, a naposljetku joj je nastavak glumljenja Majke zmajeva pomogao u oporavku.

'Imala sam opaku ulogu lika koji hoda kroz vatru, pričala sam sa stotinama ljudi i radila što sam više mogla. To je bila stvar koja me spasila da ne razmišljam o smrti. U najgorim trenucima nadala sam se da će mi netko isključiti aparate i da će me pustiti da umrem. Moj život, san na kojem sam gradila život, sve se temeljilo na komunikaciji. Bez nje bila bih izgubljena' - otkrila je uoči izlaska finalne sezone popularne serije koja dolazi 14. travnja. Obožavatelji je zbog tog poteza nazivaju inspirativnom i hrabrom ženom.

Linker
19. travanj 2024 04:54