Jakov Prkić / Hanza media
JEDAN JE GORAN

Najlegendarniji citati Gorana Ivaniševića: 'Sve bih organe donirao osim mozga, svijetu ne treba još jedan ovakav luđak'

Proslavljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević primljen je u Kuću slavnih. Izabrani kandidati u Kuću slavnih bit će uvršteni 18. srpnja na posebnoj svečanosti tijekom završnog vikenda teniskog turnira koji se odigrava na travnatim terenima u Newportu.

"Moj put započeo je u Splitu prije 41 godinu, a moj teniski put će završiti u Newportu. Imam pet mjeseci za uvježbati govor. Osjećaj je nevjerojatan. Čini se da sam nešto dobro napravio u teniskom svijetu. Bilo je mnogo uspona i padova, mnogo različitih puteva koje sam birao, ali na kraju se isplatilo. Ne mogu to dovoljno puta izreći, ali doista sam ponosan na ono što sam postigao i napravio u tenisu", rekao je Goran Ivanišević na konferenciji za medije u Melbourne Parku, mjestu održavanja Australian Opena i zahvalio teniskim zaljubljenicima i svim glasačima koju su mu dali svoj glas za ulazak u Međunarodnu tenisku kuću slavnih u generaciji 2020.

split,100701
...goran ivanisevic i obitelj petrovic
foto  paun paunovic
-spo-
Paun paunović
goran ivanisevic i obitelj petrovic

"Znam da ću biti nervozan. Znam da će sve moje pripreme vjerojatno ispariti kad se popnem na pozornicu u Newportu pa ću morati smisliti nešto drugo. Ali nema veze. Znam što želim reći, kome želim zahvaliti. To je najvažnije. Još nikada nisam bio u Newportu i veselim se."

split,100701
goran ivanisevic gol
snimio:jakov prkic
-spo-
Jakov Prkić / Hanza Media

Ivanišević je osvojio Wimbledon 2001. godine i jedini je kojemu je to uspjelo ostvariti s pozivnicom, a svi se sjećaju gdje su bili tog dana. Osvajač je i dviju olimpijskih bronci u Barceloni 1992. godine, a tijekom karijere se uspio dočepati 2. mjesta na pojedinačnoj ATP ljestvici. Split ga je nakon osvajanja Wimbledona dočekao kao svog kralja, a on im se zahvalio striptizom.

split 100701
docek gorana ivanisevica u zracnoj luci nakon osvajanja wimbledona,goran ivanisevic i tanja dragovic
foto sinisa sunara
-spo-
Sinisa Sunara
docek Gorana Ivaniševića u zracnoj luci nakon osvajanja wimbledona,goran ivanisevic i tanja dragovic


Goran Ivanišević danas je trener teniskom asu Novaku Đokoviću, a njegov izazov je ostati u ekipi s Novakom i pokušati svjedočiti kako postaje najbolji tenisač u povijesti.

Zahvalio je i svojim navijačima koji su mu uvijek pružali podršku, a mi smo se prisjetili njegovih najsjajnijih citata.

split,100701
goran ivanisevic goran gol
snimio:jakov prkic
-spo-
Jakov Prkić / Hanza media

"Moj je problem to što svaki meč moram igrati protiv petorice protivnika: suca, publike, sakupljača loptica, terena i sebe", priznao je jednom Goran, a upravo tu izjavu portal Bleacher Report stavio je u najboljih deset top izjava u svijetu tenisa.

Druga izjava koju su uzeli u TOP 10 bila je nakon što je Goran poludio vidjevši da njegova imena nema na ATP-ovoj listi igrača: "Izgubili su moje ime. Netko je istrgnuo stranicu. Ali ja sam glavni sponzor turnira! Platio sam najviše kazni! Kraj mog imena trebalo bi pisati: Ovo je čovjek koji je platio najviše kazni."

"Lakše je kada igrate. Možete izbaciti svoje emocije iz sebe. Vrištati. Vikati. Možete raditi što god želite. Vi igrate. No, to je teško gledati."

"Da nisam tenisač vjerojatno bih pljačkao banke."

"Nikad nisam mogao razumjeti to kažnjavanje igrača koji lome rekete. Na kraju svega, reketi su naši. Imamo sva prava polomiti ih i uzeti drugi iz torbe. To nije neobično."

"Tenis je izgubija čar jer ne možeš više 'popričati' sa sucem' kako bi trebalo."

"U Australiji sam nakon meča platio 10 tisuća dolara kazni jer im je nakon toga netko dojavio da sam 'beštima'. Bili su u šoku jer tako nešto nisu nikad čuli."

"Je l' mi se nešto promijenilo u životu? Malo sam posijedio..."

"Volim otići u teretanu, volim otići u kino, pogledati dobar film. Volim prošetati psa, ali ujutro, Marley i ja imamo ritual po Zrinjevcu ujutro, jednostavno se opustim. To je Nivesin pas, ali toliko sam ga zavolio da je to jedna posebna naša ljubav između mene i njega."

"Sve bih donirao od organa, osim mozga, jer svijetu ne treba još jedan ovakav luđak", rekao je u razgovoru s TV genijalcem Robertom Knjazom zbog kojeg je proslavljeni tenisač na nekoliko dana postao čistač ulica.

Linker
02. travanj 2024 11:56