Facebook
SAMO SRETNI DANI

Najljepše ljeto Josipe Pavičić: 'Još sam jednom uvidjela koliko je život nepredvidiv'

Sjedeći u klupama osnovne škole koju je kao djevojčica pohađala u Škabrnji, bivša se novinarka za vrijeme promocije svoje knjige prisjetila kako joj je učiteljica nekoć "predvidjela" spisateljsku karijeru. Teške teme, ali sretnog završetka, Josipina je knjiga dirnula mnoge, ali i oplemenila njezino ljeto koje sa sinovima i nećacima provodi u rodnom mjestu.

Josipa Pavičić Berardini iza sebe ima najveću životnu bitku, onu s karcinomom. Bolest je hrabro pobijedila, a upravo ju je i to teško vrijeme navelo da napiše autobiografsku knjigu “Šest milimetara” koju ovog ljeta promovira diljem naše zemlje. Ovih dana svoju je ispovijest u tiskanom obliku predstavila i publici u rodnoj Škabrnji, i to u osnovnoj školi koju je kao djevojčica pohađala. Dirljiv događaj bio je prava bura emocija za sve nazočne, ali i samu autoricu, koja uz promociju knjige, dane provodi u uživanju sa svojim sinčićem Roccom.

Trenuci odmora, sunca i mora provedeni s djecom u mamama izazivaju najdivnije emocije, a kod Josipe i malenog Rocca ovogodišnji ljetni dani od posebne su važnosti. Naime, nakon što se razvela od dječakovog oca, talijanskog poduzetnika Nica Berardinija, maleni je ostao u Italiji s ocem. Razumljivo, rastanak je svima teško pao, no zadovoljstvo i sreću djeteta stavila je ispred svojih želja i potreba, zahvalna i sretna što je s njegovim ocem ostala u dobrim odnosima.

Dolaskom jeseni, dječak se vraća u Italiju gdje će krenuti u prvi razred osnovne škole. Do tada, sa svojom mamom, polubratom Vitom i bratićem Paulom uživa u bezbrižnom ljetovanju. Baza im je Škabrnja, Josipina oaza mira, spokoja i ljubavi, no s djecom je posjetila i Biograd te ostala obližnja mjesta.

Skakanje, plivanje, ronjenje, sunčanje, vožnja kanuima i razne druge sportske aktivnosti dječacima će priuštiti nezaboravno ljeto, a najljepše je uzbudljiv dan privesti kraju u maminom zagrljaju.

Linker
20. travanj 2024 07:41