Obitelj Danskog biznismena na sprovodu troje djece u gradu Aarhusu.
 Profimedia, Mega Agency
ŽIVOTNA TRAGEDIJA

Najteži dani danskog milijardera: Posljednji oproštaj od troje djece

Danski milijarder Anders Holch Povlsen i njegova supruga Anne, koji su u bombaškom napadu u Šri Lanki ostali bez troje djece, posljednji su se put oprostili od njih u gradu Aaarhusu, a njihova jedina preživjela kći pustila je šarene balone da slobodno odlete u nebo kao uspomenu na svoje dvije sestre i brata.

U danskom Aaarhusu održan je sprovod troje djece danskog milijardera Andersa Holcha Povlsena (46) i njegove supruge Anne kojima se život prekokrenuo u samo jednoj minuti. Kćeri Alma i Agnes te sin Alfred poginuli su na sam Uskrs u terorističkom napadu bombaša samoubojice na hotel Shangri La u Colombu, glavnom gradu Šri Lanke.

Anders Holch Povlsen u čvrstom je zagrljaju držao svoju suprugu i kćer Astrid, koja je preživjela napad. Na posljednji oproštaj stigli su i članovi danske kraljevske obitelji te premijer Lars Lokke Rasmussen.

The Family Holch Povlsen had the funeral today of their three children Alma, Agnes and Alfred at Aarhus Cathedral

***SPECIAL INSTRUCTIONS*** Please pixelate children's faces before publication.***.
04 May 2019, Image: 430866568, License: Rights-managed, Restrictions: NO China, Czech Republic, Denmark, Estonia, Lithuania, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency

Today the Danish family Holch Povlsen had the  funeral of their three children Alma, Agnes and Alfred at the Aarhus Cathedral, in Denmark. **SPECIAL INSTRUCTIONS*** Please pixelate children's faces before publication.**.
04 May 2019, Image: 430850657, License: Rights-managed, Restrictions: NO China, Czech Republic, Denmark, Estonia, Lithuania, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency

The Family Holch Povlsen had the funeral today of their three children Alma, Agnes and Alfred at Aarhus Cathedral.

***SPECIAL INSTRUCTIONS*** Please pixelate children's faces before publication.***.
04 May 2019, Image: 430850833, License: Rights-managed, Restrictions: NO China, Czech Republic, Denmark, Estonia, Lithuania, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency

Today the Danish family Holch Povlsen had the  funeral of their three children Alma, Agnes and Alfred at the Aarhus Cathedral, in Denmark. **SPECIAL INSTRUCTIONS*** Please pixelate children's faces before publication.**.
04 May 2019, Image: 430850578, License: Rights-managed, Restrictions: NO China, Czech Republic, Denmark, Estonia, Lithuania, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency

Anders Holch Povlsen vlasnik je međunarodnog lanca trgovina odjećom Bestseller (modni brendovi Vero Moda i Jack&Jones) i većinski dioničar britanskog Asosa te je po Forbesu najbogatiji Danac na svijetu čija imovina iznosi oko 7,9 milijarde dolara te je ujedno najveći privatni zemljoposjednik u Škotskoj - vlasnik je 89 tisuća hektara zemlje u toj zemlji. Zbog toga je u svijetu bio poznat pod nadimkom 'Kralj Škotske'. Uz Asos, drugi je najveći dioničar njemačke online trgovine Zalando.

U posjedu ima i 11 škotskih imanja te dvorac na što je potrošio oko 100 milijuna funti. Bogatstvo mu je omogućio posao koji je 1975. okrenuo njegov otac Troels. Krenuli su s malom trgovinom u mjestu Brande nakon čega se posao proširio te danas zapošljavaju više od 15 tisuća ljudi.

Sa suprugom je vlasnik holdinga Wildland te su pokazali interse da očuvaju prirodnu, kulturološku i arheološku baštinu. Uključili su se u britanski nacionalni program pošumljavanja, posadivši milijune stabala i preuzimajući brigu nad lovom na jelene. Ipak, u škotskim medijima se našao na meti kritika jer smatraju da u vlasništvu ima previše zemlje. Prije nekoliko je dana Anders u otvorenom pismu medijima otkrio kako će sve što posjeduje ostaviti u nasljeđe svojoj djeci i da će 12 nekretnina ravnopravno podijeliti među njih četvero te da će zahtijevati od njih, jednom kada ga više ne bude, da nastave s njegovom misijom očuvanja prirode, ali i kulturološke baštine.

Linker
13. travanj 2024 20:39