Profimedia, Alamy
LEGENDA ŠPANJOLSKOG NOGOMETA

Najteži dani Ikera Casillasa i Sare Carbonero: Nakon njezine operacije, novi šok - legendarni nogometaš doživio srčani udar

Legendarni španjolski golman pretrpio je srčani udar na treningu zbog čega je hitno hospitaliziran, a za zastrašujuće vijesti njegova je supruga saznala dok je odrađivala intervju u španjolskom gradu Tarifa. Za mladu obitelj to je u samo nekoliko mjeseci drugi šok nakon što je Sara morala na operaciju zbog tumora.

Vijest da je Iker Casillas doživio srčani udar na jutarnjem treningu za klub Porto šokirala je javnost. Strašne vijesti potvrđene su iz njegovog kluba, ali je otkriveno i da je 37-godišnji španjolski vratar stabilno.

- Iker Casillas je doživio akutni miokardijalni infarkt za vrijeme jutarnjeg treninga u srijedu. Trening je odmah prekinut kako bi se pomoglo našem golmanu i on je trenutačno u CUF Porto bolnici. Casillas je dobro, stabilno i njegovi problemi sa srcem su riješeni - stoji u priopćenju kluba. Casillas će ostatak sezone sigurno provesti u mirovanju, a vjerojatno će ovo biti i kraj njegove uspješne karijere. Strašne vijesti njegova je supruga Sara Carbonero, španjolska TV novinarka, dočekala u gradu Tarifa, gdje je bila poslovno i još do prije nekoliko sati uživala u svojem poslu.

Nakon što je primila vijesti, požurila je u Porto kako bi bila uz svojeg supruga s kojim ima dva sina - Martina i Lucasa. Par je zajedno od 2009. godine, a upoznali su se kada je Sara radila kao sportska novinarka. Svijet je obišao njihov strastveni poljubac nakon finala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi, a svojedobno je ponijela i titulu najljepše reporterke. Par je prije pet godina dobio sina Martina, a 2016. im je stigao i Lucas. Nakon što su saznali da očekuju drugo dijete, odlučili su se vjenčati pa su vezu okrunili brakom tri mjeseca prije rođenja drugog sina.

Sara je prije dvije godine odlučila karijeru staviti u drugi plan i posvetiti se obitelji, ali nedavno se vratila novinarstvu, a redovito je brojni brendovi angažiraju kao modela. Par trenutačno živi u Portu i ne izlažu svoj život pretjerano javnosti. Ipak, njegov infarkt nije jedini strah koji su proživjeli u proteklih nekoliko mjeseci. Naime, Sara je krajem prošle godine otkrila kako su joj otkrili tumor koji je morala odstraniti, i na svu sreću se pokazao benignim.

- Desetak dana nakon operacije sam mogla odahnuti jer su došli rezultati i pokazali da se radi o benignom tumoru. Nisu sve žene iste sreće i danas ih se želim sjetiti, tih hrabrih žena koje vode teške bitke kao što je rak dojke - napisala je povodom Svjetskog dana borbe protiv raka dojke u studenome prošle godine.

Casillas je inače jedan od najnagrađivanijih nogometaša, a mnogi ga smatraju i najboljim golmanom koji je klub Real Madrid imao te jednim od najboljih vratara na svijetu. U tom je klubu proveo 16 godina, većinu njih kao kapetan momčadi, te je osvojio pet puta La Ligu, dok je trofej Lige prvaka dizao čak tri puta.

Iz Real Madrida otišao je 2015. godine u Porto gdje je s novom momčadi nastavio nizati uspjehe, a jedno od najvećih postignuća zasigurno je pozicija golmana španjolske nogometne reprezentacije u vrijeme kada je ta momčad smatrana najboljom na svijetu: bio je golman kad je Španjolska bila prvak na Europskim nogometnim prvenstvima 2008. i 2012. te na Svjetskom prvenstvu 2010. godine.

Vijest da je 37-godišnji nogometaš doživio infarkt šokirala je mnoge, ali osobito kolege sportaše koji su mu svi redom iskazali podršku, a među njima je i njegov bivši klub Real Madrid.

- Iker Casillas nas je kroz svoju karijeru naučio kako savladati najteže izazove. Naučio nas je da odustajanje nije opcija i nebrojeno puta pokazao da je jedini put do pobjede ostati snažan bez obzira na težinu izazova. Real Madrid želi da se njegov legendarni kapetan oporavi čim prije i šalje mu svu hrabrost svijeta - stoji u njihovom priopćenju, a dobrim željama su se pridružili i drugi nogometaši.

Linker
24. travanj 2024 05:13