Dražen Čuček / Press Foto
životna odluka

Nakon 23 godine Dražen Čuček je dao otkaz u Komediji

Glumac Dražen Čuček (47) je putem društvenih mreža svojim obožavateljima poslao poruku koja je mnoge iznenadila i rastužila: svojom posljednjom izvedbom u predstavi 'Opet on', u kojoj tumači lik Adolfa Hitlera, oprostio se od kazališta Komedija u kojem je proveo 23 godine.

'Godine su mi trebale da prihvatim svoj talent i priznam si da sam u ovome dobar. Ključni trenutak bilo je rođenje moje kćeri, koje mi je pomoglo da bolje sagledam svoj život, ali i karijeru', rekao je zagrebački glumac za Gloriju u ožujku prošle godine. Nešto više od godinu dana kasnije, donio je odluku da nakon više od dva desetljeća vjernosti napusti kazalište Komedija. Što ga je ponukalo na ovakvu odluku, objasnio je za Jutarnji list: 'Imao sam krizu i prije tri godine i ozbiljno sam razmišljao o odlasku. Odluka je sazrela u zadnjih mjesec dana'.

'Ma daj, pa gdje ću te gledati i jako jako pljeskati...', 'Puno sreće gdje god da budeš', nižu se komentari na njegovom Instagramu:

Dražen Čuček je član ansambla zagrebačkog kazališta Komedija postao još 1995, da bi tri godine kasnije osvojio Nagradu hrvatskog glumišta s ulogom gospodina Fulira u mjuziklu 'Tko pjeva zlo ne misli'. Na kazališnu karijeru nanizali su se TV serijali, a proslavile su ga osobito 'Bitange i princeze'. Ne tako davno mogli smo ga gledati u filmu 'Narodni heroj Ljiljan Vidić' u kojem glumi ustaškog poglavnika Antu Pavelića.

S publikom se na daskama Komedije oprostio u četvrtak, nastupivši i posljednji put u predstavi 'Opet on', koju je prema istoimenom djelu njemačkoga književnika Timura Vermesa režirao Marko Juraga, a Čuček je glumio Adolfa Hitlera.

Dražen Čuček / Press Foto

Kad je u prosincu 2015. godine sa scenaristicom i glumicom Jelenom Veljačom dobio kćerkicu Lenu, ubrzo je odlučio iskoristiti mogućnost odlaska na porodiljni dopust. 'To je bila moja najbolja odluka. Ja sam dobio mogućnost biti s Lenom, a izbivanje iz kazališta pomoglo mi je u karijeri. Kad godinama idete iz projekta u projekt, izgubite osjećaj što doista radite i što biste zapravo htjeli raditi - a toga ponovno postanete svjesni tek kad se malo odmaknete', rekao je jednom prigodom za magazin Gloria te već tada dao nasluti da je otvoren za nove izazove u životu.

Linker
24. travanj 2024 02:09