Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia
Gdje je bio dosad?

Nakon nekoliko godina pauze od Hollywooda konačno se vraća, uskoro ga gledamo u novom hitu

Josh Hartnett bio nam je svima simpatija prije 20-ak godina. Gledali smo ga u "Pearl Harbour", "Padu Crnog jastreba", "40 dana bez komada", a onda je naglo nestao.

Hollywood kao da ga je zaboravio, ali to će se uskoro promijeniti. U novom intervjuu za Vice Hartnett je pričao o svom novom neovisnom filmu, "Inherit The Viper", koji tematizira rastuću ovisnost o lijekovima na recept, a trenutno u Los Angelesu s Jasonom Stathamom i Post Maloneom snima akcijski film Guya Ritchieja "Cash Truck", koji će sigurno postati hit.

No, iako se svima čini kako je Hartnett potpuno nestao iz filmske industrije, to zapravo nije istina. Samo se držao dalje od Hollywooda i blockbustera jer je shvatio da to nije način na koji želi živjeti i raditi.

THE BLACK DAHLIA, Josh Hartnett, 2006, (c) Universal/courtesy Everett Collection, Image: 97800847, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; ©Universal/Courtesy Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Universal Collection / Everett / Profimedia
Universal Collection / Everett / Profimedia

"Imao sam 18 godina kad sam dobio prvu ulogu. Tad nisam imao novca i mislio kako je odlično glumiti i za to dobivati plaću, bilo mi je to pomalo i apsurdno. I onda sam neprestano radio idućih pet godina, nisam imao nikakve pauze, radio sam film za filmom i bilo je to nevjerojatno putovanje. Ali, nekako sam osjećao da nemam kontrolu nad svojom sudbinom", rekao je glumac. Osim što je snimao blockbustere, sudjelovao je i u kritički hvaljenim dramama kao što su "Virgin Suicides" i "O".

"Naivno sam vjerovao da mogu uvjeriti publiku koja je voljela 'Pad Crnog jastreba' da pogledaju neke druge filmove koje sam radio, kao što su, npr. 'Mozart i kit' ili 'O'. Mislio sam da ću se moći prezentirati na taj način i zatim snimati više ozbiljnih filmova te postati netko tko je kritički važan. Ali to se nije dogodilo jer se ljudima nije svidjelo što sam bio u blockbusterima. Više me to ne frustrira jer shvaćam kako stvari funkcioniraju, ali kad sam bio mlađi definitivno me mučilo", rekao je za Vice.

THE BLACK DAHLIA, Josh Hartnett, 2006, (c) Universal/courtesy Everett Collection, Image: 97800858, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; ©Universal/Courtesy Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Universal Collection / Everett / Profimedia
Universal Collection / Everett / Profimedia

U posljednjih petnaestak godina Hartnett se posvetio snimanju neovisnih, malih filmova, produkciji i režiji, kao i pisanju scenarija. Radio je s pomalo avangardnim i širim masama nepoznatim redateljima, kao što su Atsuko Hirayanagi i Alexandra McGuiness.

"Mislim da Hollywood može biti nezdrav okoliš. Postaneš toliko opsjednut ganjanjem nekog cilja koji te ne mora ispunjavati, to je suludo. Htio sam zdraviju perspektivu na sve to što mi se događalo. Ne samo na slavu, nego i način na koji razmišljam o radu, novcu, vrijednostima", rekao je Hartnett, koji je na samom vrhuncu slave odbio ulogu Supermana koja je kasnije otišla Brandonu Routhu, a razgovarao je i s Christopherom Nolanom o ulozi Batmana, koju je dobio Christian Bale.

"Sve te naslovnice novina, paparazzi i slava uopće nisu bili način na koji sam živio ili na koji sam želio živjeti svoj život. Danas se osjećam potpuno kao ja, ali sam poduzeo mjere kako moj život ne bi bio tako sulud kao prije. Nekako sam uspio ostati izvan svega toga. Kad sam bio mlađi, jako mi je bilo važno shvatiti tko sam, što želim od svog života, kako ga želim urediti. To sam učinio i danas sam jako siguran i zadovoljan sa sobom pa nemam problema biti u centru pozornosti ako trebam", rekao je nedavno za Variety.

12 March 2019.

LONDON, ENGLAND - MARCH 12: Josh Hartnett and Tamsin Egerton attend a dinner to celebrate The Prince's Trust, hosted by Prince Charles, Prince of Wales at Buckingham Palace on March 12, 2019 in London, England. The Prince of Wales, President, The Princes Trust Group hosted a  dinner for donors, supporters and ambassadors of Princes Trust International., Image: 419008760, License: Rights-managed, Restrictions: **No UK Sales Until 28 Days After Create Date**, Model Release: no, Credit line: Ken Goff Rota / Goff Photos / Profimedia
Ken Goff Rota / Goff Photos / Profimedia
Sa suprugom Tamsin Egerton

Što se privatnog života tiče, od 2013. je u vezi s britanskom glumicom Tamsin Egerton, s kojom ima dvoje djece. Par trenutno živi u Londonu.

Linker
25. travanj 2024 09:47