Foto: Martina Cvek
Sporazumni raskid ugovora o radu

Nakon pune 22 godine, Siniša Kovačić odlazi s HRT-a

Novinar, urednik i voditelj te bivši v. d. glavnog ravnatelja HRT-a, Siniša Kovačić, zatražio je sporazumni raskid ugovora o radu te se nakon 22 godine pozdravlja od ove televizijske kuće.

'Uz još jedan pozdrav i zahvalu na pozornosti, opraštam se od vas', glasile su riječi Siniše Kovačića, kojima se oprostio od gledatelja nakon Dnevnika 3 još prošli tjedan. Tada gledatelji još nisu slutili da se oprostio ne samo od emisije, već i od njih. Naime, nakon 22 godine, Siniša Kovačić zatražio je sporazumni raskid ugovora o radu na Hrvatskoj televiziji.

Daljnju karijeru Kovačić će nastaviti na Hrvatskoj katoličkoj mreži. Kako je izvijestila Informativna katolička agencija, na izvanrednom plenarnom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije, biskupi su za glavnog urednika Hrvatske katoličke mreže izabrali upravo Sinišu Kovačića.

Siniša Kovačić rođen je u Koprivnici 15. travnja 1977. Diplomirao je na Hrvatskim studijima, a karijeru je počeo 1996. na HRT-u kao honorarac. U stalni radni odnos primljen je 2003. Godine 2008. postao je urednik deska HTV-a te urednik središnjeg Dnevnika. S Dijanom Čuljak i Mislavom Togonalom 2012. godine pokreće Dnevnik 3.

Kovačić je bio i v.d. glavnog ravnatelja HRT-a, kao i predsjednik Udruge Hrvatski novinari i publicisti. Kao vanjski suradnik godinama je predavao na Sveučilištu Sjever u Koprivnici te na Prvoj visokoj školi za komunikacijski menadžment Edward Bernays.

Živi u Zagrebu, oženjen je i otac kćeri Laure.

Linker
17. travanj 2024 09:21