U Beču sa zaručnicom
 Instagram
VOLI 20 GODINA MLAĐU

Napokon sreća fatalnog turskog glumca: S punih 45 godina postat će otac

Turski glumac ÖZCAN DENIZ, zvijezda serije ‘Istanbulska nevjesta’, nekad se nervirao zbog ljubavnih krahova, sudskih tužbi i kleveta bivših partnerica, a danas mu je samo važno da njegova 20 godina mlađa zaručnica rodi zdravog sina

Turski glumac ÖZCAN DENIZ, zvijezda serije ‘Istanbulska nevjesta’, nekad se nervirao zbog ljubavnih krahova, sudskih tužbi i kleveta bivših partnerica, a danas mu je samo važno da njegova 20 godina mlađa zaručnica rodi zdravog sina

Premda je cijeli život bio na glasu kao zavodnik čijem šarmu nije uspjela odoljeti nijedna žena koju bi odlučio osvojiti - a bilo ih je mnogo - turski glumac Özcan Deniz (45) neprestano je govorio: “Nemam sreće u ljubavi!”. No, zvijezda TV serije “Istanbulska nevjesta” danas smatra da je najsretniji čovjek na svijetu: s 20 godina mlađom ljepoticom Feyzom Aktan iščekuje rođenje sina, a nakon godinu dana veze spreman je i na brak.

Instagram
U Beču sa zaručnicom

Zapravo, trebali su se vjenčati još u studenom, čim su saznali da je Feyza trudna, ali Özcan je dobio upalu pluća i svi planovi su pali u vodu - zbog bolesti je čak morao prekinuti snimanje “Istanbulske nevjeste”. Trenutačno najgledanija serija u Turskoj odnedavno se prikazuje i kod nas te također ima visoku gledanost - prema procjenama Nove TV, čak 40 posto. Özcan Deniz u glavnoj ulozi tumači lik bogataša Faruka koji živi u raskošnom konaku u gradu Bursi, kamo dovodi lijepu i siromašnu glazbenicu Sureju - a nju glumi već dobro poznata Asli Enver.

Promo
Na snimanju 'Istanbulske nevjeste'

- Iako se čini da je glavna tema serije ljubav Faruka i Sureje, radnju zapravo pokreće sukob između majke i sina. Faruk je u vječnome škripcu između majke i odabranice svog srca. On je vrlo strastven ljubavnik, muškarac koji se bori za svoju ljubav. Zapravo to što želim izraziti nije samo sirova ljubav, nego njegova jaka vjera u osjećaj zajedništva - otkriva Özcan Deniz, hrvatskoj publici poznat po ulogama u serijama “Sudbina” i “Crna ruža”, a u Turskoj još poznatiji kao glazbena zvijezda. Samouk i kao glumac i kao pjevač, u dvadesetak godina karijere objavio je 11 albuma, autor je glazbe za nekoliko filmova, a upušta se i u režiju te pisanje scenarija. Tajna njegova uspjeha je, kako sam kaže, učenje na pogreškama.

Ufuk Yuksel

- Nekako sam se prepustio životu... Moja je strast učenje, sve moram vidjeti i probati, i iz toga je proizašao moj najveći kapital- iskustvo - otkriva glumac čiji je dokaz uspjeha vidljiv i na bankovnom računu. Po epizodi serije “Istanbulska nevjesta” plaćen je 30 tisuća eura - a samo u prvoj sezoni snimljeno ih je šesnaest! Njegova je životna priča poput bajke. Rođen je na dalekom istoku Turske, u siromašnoj obitelji s petero djece, koja se seljakala u potrazi za poslom. Kad mu je bilo pet godina skrasili su se u gradu Aydınu na obali Egejskog mora, a s devet je već nastupao s raznim orkestrima i svojom zaradom uzdržavao obitelj. S 15 godina prekinuo je školovanje, osnovao je orkestar Mavi Deniz (Plavo more) koji je nastupao vikendima, a tijekom tjedna je radio na gradilištima i kao ulič- ni prodavač peciva. Nakon pobjede na jednom glazbenom festivalu u Antaliji tada sedamnaestogodišnji Özcan preselio se u Istanbul, a zatim u Njemačku gdje je nastupao po noćnim klubovima i vjenčanjima. Jednom ga je čuo poznati turski producent i 1992. je objavio prvi album “Melek“.

Kako je prodaja nadmašila sva očekivanja, vratio se u Tursku. Nekoliko godina kasnije zaintrigirala ga je gluma, a probio se ulogom u seriji “Asmali Konak” 2002., u kojoj mu je partnerica bila Nurgül Yeşilçay - zvijezda kasnije popularnog “Tuđeg života”. Njih su se dvoje 2016. opet našli zajedno pred kamerama u filmu “Druga šansa”, za koji je Özcan napisao scenarij, režirao ga i producirao. U posljednjem filmu, trileru “Drugi čovjek”, partnerice u opasnom ljubavnom trokutu su mu Meryem Uzerli i Aslı Enver - a nakon premijere u studenom požalio se da je imao velikih problema sa zaručnicom, koja je poludjela na vruće scene s riđokosom Meryem.

- Nikako je ne mogu uvjeriti da je to samo posao - rekao je tada poprilično iznerviran glumac, koji nastoji racionalno prihvatiti slavu i pozornost javnosti kao dio svog posla. Slava je svagdje težak teret, kaže, no u Turskoj je još teži nego drugdje, jer predstavnici medija stalno dahću za vratom. On se, objasnio je, pomirio s time i prihvatio da kao javna osoba mora povremeno zadovoljiti znatiželju javnosti i biti u dobrim odnosima s novinarima, no nedavno je poludio na objavu u jednom časopisu - da oteže s vjenčanjem zbog pripreme predbračnoga ugovora. Oglasio se na društvenim mrežama: “Ne znam odakle vam informacija o predbračnome ugovoru. Vjenčanje je privatna stvar, kako vas nije sram uznemiravati nas i pisati laži”. Özcanu Denizu ovo neće biti prvi brak: 11 godina bio je oženjen Hande Deniz, koja ga je 2008. tužila tražeći da joj vrati novac jer ga je prvih godina uzdržavala u Njemačkoj - ne samo njega, nego i njegovu ljubavnicu. Parnicu je izgubila, a onda je napisala knjigu o svojem životu s Özcanom Denizom, koja nije objavljena, ali su u javnost procurili neki dijelovi - primjerice, da je taj brak bio dogovoren s njegovim menadžerom i da ju je stalno varao.

Pratio ga je glas da su mu slabost devetnaestogodišnjakinje, koje ostavlja nakon što proslave 23. rođendan. Tako je između 2004. i 2016. bio u vezi s nekoliko glumica, od kojih je najpoznatija Fahriye Evcen - danas supruga glumca Buraka Özçivita. Nakon rastanka punili su novinske stupce svađom oko skrbniš- tva nad zajedničkim mačkama. Jedna od njegovih bivših, manekenka Sebnem Schaefer, 2006. je izjavila u jednom intervjuu da je Özcan Deniz biseksualac - a on ju je zbog toga tužio za klevetu. Kako su u Turskoj sudovi sporovozni, parnica je završena tek prošli tjedan - u njegovu korist. - To je za mene bila bitka za moju čast - ponosno je izjavio. Iako danas pripada skupini “bogatih i slavnih”, rijetko ga se može vidjeti u njihovim mondenim okupljalištima. Izlazaka se, kaže, odavna zasitio i draži su mu mali ribarski restorani od trendi noć- nih klubova, a najviše od svega danas voli toplinu vlastitog doma koji dijeli s 25-godišnjom Feyzom Aktan. - Jedva čekam dan kad ću upoznati sina - kaže Özcan Deniz ne skrivajući sreću zbog toga što će u zrelim godinama prvi put postati otac. Uz to, strogo pazi na prehranu buduće majke i bebe: mliječne i mesne proizvode nabavljaju s farme u blizini Istanbula, a kada se Feyza zaželjela trešanja, Özcan je njihovu dostavu platio 90 eura. On svojoj istanbulskoj nevjesti doista skida zvijezde s neba.

Linker
27. travanj 2024 02:31