Screenshot YouTube
OPROŠTAJ OD VOLJENOG MORSKOG VUKA

Neizreciva tuga na estradi zbog Olivera: 'Ostaju duboka bol u prsima i praznina u mislima'

Tužna vijest da nas je napustila pjevačka zvijezda veličanstvenoga glasa hrvatsku je glazbenu scenu ostavila u suzama. Brojni prijatelji i kolege glazbenog velikana Olivera Dragojevića oglasili su se na društvenim mrežama i izrazili sućut obitelji i bliskim prijateljima. Među njima su Tony Cetinski, Indira Levak, Saša Lozar, Marko Tolja, Franka Batelić, Danijela Dvornik, Enis Bešlagić, Edvin Softić, Neda Ukraden, Blanka Vlašić, Šime Vrsaljko, Mila Elegović, Mirna Zidarić, Lana Klingor Mihić i brojni drugi.

Samo godinu dana nakon što mu je dijagnosticiran rak pluća, preminuo je Oliver Dragojević, slavni hrvatski pjevač uz čije su hitove mnoge generacije odrastale, zaljubljivale se, smijale i plakale.

U dugogodišnjoj karijeri, koja je trajala punih 50 godina, uz Olivera su na pozornicu stala neka od najvećih imena hrvatske glazbene scene kao što su Zorica Kondža, Gibonni, Dino Dvornik, Tedi Spalato i Tony Cetinski, a njegova će se suradnja sa skladateljem Zdenkom Runjićem, s kojim je stvorio brojne hitove, zauvijek pamtiti.

rovinj,250498
oliver dragojevic, petar graso i dino dvornik
foto:damjan tadic
Damjan Tadić / Hanza Media
Olver Dragojević, Petar Grašo i Dino Dvornik

Vijest da je Oliver u pet sati ujutro preminuo u splitskoj bolnici odjeknula je ovim nedjeljnim jutrom i rastužila brojne slavne osobe koje su na društvenim mrežama iskazale svoje duboko žaljenje.

DRAGI MOJ MORSKI VUČE Ništa više neće biti isto nakon tvog odlaska dragi naš Oliver. Sve tvoje šale i gluposti kojima smo se smijali ka dica su momenti koje nikada neću zaboraviti. Moram ti priznati da sam te volio i volim kao da si mi otac a po duši si mi bio ponekad kao mlađi brat. Od tebe sam najviše učio jer sam od tebe i najviše dobio. Ti si se davao ljudima i prijateljima i nisi se štedio u tome. U toj činjenici leži još jedna od tajni tvog uspješnog postojanja i rada. Oduvijek si bio dokaz da nije dovoljno biti samo vrhunski umjetnik nego i ČOVIK i zbog toga ti veliko HVALA. Duboka bol u prsima i velika praznina u mislima sada su u meni. Pjesme koje si nam ostavio sada su jedina utjeha. Iskrena sućut cijeloj obitelji. Neizreciva bol. Počivaj u miru Božjem prijatelju i učitelju moj. Volim te i uvijek ću te voljeti. Ps. Molim te još samo jedno. Poljubi mi Tošu i zapjevajte jednu za sva vremena. I njemu si bio veliki uzor i put kojeg treba pratiti. #nemoguprestatiplakati

A post shared by TonyCetinski.official (@tonicetinski) on

Srce mi se lomi! Otišao je najveći. Otišao je onaj od koga sam sve naučio, kojeg sam najviše volio, kojemu sam se najviše divio. Nikad te neću zaboravit! Nitko te nikad neće zaboravit. Bio si moj uzor, kolega i frend. Jer takav si bio - neposredan. Najveći, a najskormniji. I ne znam više što da napišem jer svaka riječ je premalo i ne može opisati kako se danas osjećam. Pa eto, možda najbolje stati. Kažu da slika govori 1000 riječi. Evo tri koje su me obilježile za cijeli život: 1. Prvi put kad sam te upoznao kao klinac (na nekom tvom, tresao sam se ko šiba), 2. Najljepši trenutak u mojoj karijeri (pjevati s tobom u Royal Albert Hallu - ni danas si ne mogu objasniti koliko je to bilo veličanstveno za mene), 3. Naša zadnja zajednička fotka. Hvala ti na svemu! Hvala što si me prihvatio u svoj krug, na svim lijepim riječima i gestama potpore. Zbog tebe se bavim glazbom, zbog tebe sam glazbeno to što jesam! Volim te Stari! ❤

A post shared by Marko Tolja (@marko.tolja) on

A post shared by Mirna Zidaric (@mirnazidaric) on

Najveći, najbolji, hvala ti za ljepotu. KRENI

A post shared by mila elegović (@elegoviceva) on

A post shared by Sime Vrsaljko (@simevrsaljko2) on

Linker
23. travanj 2024 20:32