Instagram
RODITELJSKE BRIGE

Nevena Rendeli uživa u Italiji, iako nije sve krenulo bajno: Prvo putovanje s 5-mjesečnom Vitom započelo nezgodom

Televizijska voditeljica Nevena Rendeli Vejzović je prije dva dana krenula na prvo putovanje sa svojom najmlađom kćeri Vitom i suprugom Makom Vejzovićem, a kao prvu destinaciju odabrali su Italiju.

Praznik rada će dio obitelji Rendeli Vejzović proslaviti u Italiji gdje su već posjetili Napulj, a trenutačno uživaju u Positanu, pitoresknom mjestu koje je jedno od najpopularnijih na obali Amalfi. Gradić udaljen pedesetak kilometara od Napulja proteklih nekoliko sezona očarava turiste i sve je popularniji, a na njegovim plažama ljeti odmara svjetska elita.

- Amalfi obala potpuno je druga priča od Napulja. Monden, uredan i toliko fotogeničan da ne znam što bih prije objavila. U Positanu se ljudi bave isključivo turizmom, imam osjećaj da domicilnog stanovništva tu odavno nema. Svi su jako ljubazni i sve je jako skupo, nešto kao naš Dubrovnik - napisala je Nevena u svojem dnevniku putovanja na Instagramu i priznala kako Positano ipak nije najbolja ideja za putovanje s djetetom zbog milijun stepenica i uskih ulica koje su već sada jako prometne, a još nije visoka sezona.

I dok su s Positanom oduševljeni, Nevenu je Napulj itekako razočarao, a već je na toj prvoj stanici shvatila kako joj putovanje s 5-mjesečnom djevojčicom neće biti nimalo jednostavno.

- Već dugo sanjam o putu u Napulj, što zbog južnjačkog temperamenta i nekih dragih filmova, što zbog Elene Ferrante i njezinih genijalnih prijateljica. Uglavnom, grad je kaos. Potpuni. A čini se da je tako i počelo naše prvo putovanje s najmanjim djetetom. Ok, nije tako teško kao s blizankama i Vita je dosta zahvalan putnik, ali i ona ima svoje granice. Osim što Napulj nikako nije baby friendly pa s kolicima manevriraš između automobila, koji ne staju čak ni na zebri, i vespi koje se pojavljuju iz nevjerojatno uskih uličica, uhvatio nas je prolom oblaka taman kad smo krenuli prema autu. Da stvar bude bolja, baš u tom trenutku Vita je odlučila obaviti nuždu i da prostite, zasrati sve na sebi. Spas smo pronašli u nekom dječjem butiku gdje su nam ljubazne prodavačice pomogle očistiti i presvući je te nam prodati bodić od 25 eura. Nije od zlata.
Note to myself i pitanje za vas: koliko djece mi je potrebno da se ja naučim pakirati?! - otkrila je Nevena nezgodne detalje s putovanja s kojima su se susreli svi roditelji.

Prije godinu dana Nevena i Mak su također odmarali u Italiji, ali tada su s njima bile blizanke Lea i Mare, koje su ovogodišnju avanturu preskočile.

Linker
20. travanj 2024 16:29