Getty Images
MISTERIJE INTERNETA

Nevjerojatna sličnost Toma Hanksa i Billa Murraya na fotografiji koja je zbunila internet

Vjerojatno se sjećate kako je 2015. godine internet poludio oko jedne obične haljine i kako se danima raspravljalo o tome je li ona bijelo-zlatna ili je plava, a sada dokoni surferi internetskim prostranstvima imaju novu zanimaciju – pokušavaju pogoditi je li na jednoj fotografiji Tom Hanks ili Bill Murray.

Iako je fotografija originalno objavljena 2013. u Facebook grupi "Reasons My Son Is Crying", tek je u posljednjih nekoliko dana postala viralni hit o kojem svi imaju mišljenje. Ljudi su je počeli dijeliti bez originalne objave u kojoj piše o kome je točno riječ. Razlog njezine iznenadne popularnosti jest činjenica da se na prvi pogled zaista ne može jednostavno odgovoriti na pitanje koji je od slavnih glumaca ustvari na njoj. Ako ćemo biti posve iskreni, ni na drugi. Ni treći.

reasonsmysoniscrying.com

To su sigurno obrve Toma Hanksa. Sigurno. Po očima bi se pak reklo da je u pitanju Bill Murray. Usta su bez sumnje Hanksova. Jesu li stvarno? Doista, po broju pitanja i nedoumica koje provocira, ovo je jedna od najzabavnijih fotografija u posljednje vrijeme.

Za one kojima nije privlačna filozofska ljepota fotografije treba reći da je na njoj ipak Bill Murray. Nedoumice je definitivno okončala osoba koja je i originalno postavila fotografiju na Internet, Laura DiMicele-Ross koja je za BBC izjavila – "Na fotografiji je Bill Murray. Slikao nas je moj suprug Adam na natjecanju u golfu u St Andrewsu u Škotskoj, u listopadu 2012. godine. Bill je sjajan, duhovit i slikao se s fanovima. Moj sin Alexander samo ga je jednom pogledao i počeo je urlikati, ali imamo još jednu fotografiju na kojoj se lijepo smije."

O ljubavi Billa Murraya prema golfu već smo pisali, a poznata je i njegova pristupačnost, spremnost na druženje i fotografiranje s fanovima te sklonost da u svakoj prilici zbija šale.

Linker
15. travanj 2024 18:46