Profimedia, Mega Agency
TRPJELA NESNOSNE BOLOVE

Nikad kraja problemima: Deset mjeseci nakon teškog zahvata ponovno završila na operaciji

Kada je prije deset mjeseci prošla tešku operaciju, mislila je da su njezini zdravstveni problemi napokon iza nje, ali tijelo ju je opovrgnulo i američka glumica ponovno je završila u bolnici.

Glumica, producentica i redateljica Lena Dunham (32) se početkom ove godine podvrgnula kompliciranom zahvatu histerektomije tijekom kojeg joj je odstranjena maternica i tada je mislila kako je napokon okončano deset godina življenja s endometriozom, poremećajem u kojem tkivo koje oblaže unutrašnjost maternice počinje rasti izvan nje. Ipak, prije par dana morala je na još jednu operaciju – ovog puta joj je izvađen lijevi jajnik zbog kojeg je posljednjih mjesec dana trpjela nesnosne bolove.

Autorica i zvijezda serije "Girls" svoje je iskustvo, uz fotografiju nakon operacije, odlučila podijeliti u opsežnoj objavi na Instagramu nakon što je dva sata provela na operacijskom stolu i devet sati se oporavljala pod budnim nadzorom medicinskih sestri zbog niskog krvnog tlaka.

- Jučer su mi odstranili lijevi jajnik u dvosatnoj operaciji. Situacija je bila takva da mi je bilo teško hodati, a u posljednjih mjesec dana stanje se samo pogoršavala. Mnogi su komentirali da sam se već trebala oporaviti i da je histerektomija trebala riješiti moje probleme. Neki liječnici vjeruju da moram odlaziti na akupunkturu, drugi pak da je rješenje u terapiji jer je problem očito psihološki, a ja kod psihologa odlazim već 25 godina i ovo su rezultati – napisala je Lena i dodala da je sretna što ima zdravstveno osiguranje.

O svojem zdravstvenom stanju sve je objasnila u emotivnom članku za američki Vogue, koji je objavljen prošlog ožujka. Bez imalo uljepšavanja opisala je svoju agoniju: zbog bolnih menstruacija operirali su je čak jedanaest puta, no bez uspjeha. Na kraju je morala donijeti najtežu odluku i podvrgnuti se zahvatu nakon kojega više neće moći zatrudnjeti, što ju je najteže pogodilo.

- Najteže me pogodila spoznaja da nikada neću ostati trudna. Ali nisam odustala od majčinstva: možda bih dijete mogla dobiti uz pomoć zamjenske majke, a ako to ne uspije, ostaje mi posvojenje - otkrila je glumica.

Linker
19. travanj 2024 05:22