Profimedia, Xposurephotos
OSTALA BEZ MILIJUNA

Niže se nevolja za nevoljom: Shakira nikako da odahne

Iako je prošlog tjedna viđena s osmijehom na licu nakon dugo vremena, čini se da nevoljama za kolumbijsku pjevačicu nema kraja.

Iako je prošlog tjedna viđena s osmijehom na licu nakon dugo vremena, čini se da nevoljama za kolumbijsku pjevačicu nema kraja.

Glazbenica Shakira iskeširala je gotovo 18 milijuna funti nakon što je upozorena da će protiv nje biti pokrenut sudski postupak zbog utaje poreza. Popularna glazbenica izdvojila je pozamašnu cifru kako bi podmirila porezni dug iz 2011. godine nakon što je utvrđeno da je u razdoblju između 2011. i 2014. godine izbjegla plaćati porez. Katalonske novine El Periodico otkrile su da je 41-godišnja pjevačica platila 17.65 milijuna funti za 2011. godinu, ali se planira žaliti na odluku poreznog ureda.

Santi Delgado / Splash News

Plaćanje poreza za 2011. samo je jedan od onih koji su se našli u fokusu španjolskih vlasti te će kolumbijska glazbenica vjerojatno još morati izdvojiti novac za razdoblje od 2012. do 2014. godine. Naime, španjolska porezna agencija tvrdi da je Shakira živjela u Španjolskoj u to vrijeme te je zbog toga bila dužna platiti porez na sav dohodak, ne samo onaj koji je zaradila u Španjolskoj. Kao porezni obveznik Španjolske prijavila se tek 2015., a do tada je bila prijavljena na Bahamima. Izvori bliski pjevačici tvrde kako se u njenom slučaju nipošto nije radilo o namjernom izbjegavanju plaćanja poreza te da će 41-godišnjakinja učiniti sve kako bi se nastali problem riješio.

Kada su vijesti o njezinim poreznim problemima objavljene, mnoge novine su pisale kako bi tužitelji mogli tražiti Shakiru nekoliko desetaka milijuna eura te da je čak moguća i zatvorska kazna. Očekuje se kako će se Kolumbijka braniti tvrdnjom da je tih godina u Španjolskoj provodila manje od 183 dana te da zbog toga nije bila dužna plaćati porez.

Shakira je u vezi sa španjolskim nogometašem Gerardom Piqueom (31) od 2011. godine, a u Barceloni žive sa svoja dva sina – Milanom (5) i Sashom (4). Par je prolazio kroz jako teško razdoblje u posljednjih šest mjeseci: početkom listopada svi svjetski showbizz mediji nisu prestajali pisati o njihovom prekidu, gotovo ih se više uopće nije moglo vidjeti zajedno, a potom je uslijedila i njezina bolest zbog koje je otkazala cijelu turneju. Nakon mjeseci strogog mirovanja kod kuće, gdje ju je svakodnevno posjećivala medicinska sestra, Shakira se napokon pojavila u javnosti prošlog tjedna - i to u društvu svog partnera i njihovih sinova.

Santi Delgado / Splash News

Linker
26. travanj 2024 01:40