Fernando Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
luda disciplina

Njegova bolest remeti sreću slavnog para: 'I noću provjeravam je li dobro'

Glumica i model Priyanka Chopra i njezin suprug, glazbenik Nick Jonas u medijima i na društvenim mrežama žive bajku, no iza četiri zida njihov život nije 'ravna crta'. Njegova bolest nikad ih ne ostavlja sasvim mirnima.

Priyanka Chopra, 37-godišnja bivša Miss svijeta i zvijezda Hollywooda i Bollywooda i njezin deset godina mlađi suprug, pop zvijezda Nick Jonas, jedan su od najslavnijih parova na svijetu. Zaručili su se lani u srpnju nakon svega dva mjeseca veze, oženili se pola godine kasnije, a ove čak odnijeli titulu najbolje odjevenih u 2019. po izboru časopisa People. To je bilo prvi put da je tu laskavu titulu odnio jedan par.

No, u sjeni njihove sreće stoji njegova bolest - svijetu je poznato da se Nick Jonas više od desetljeća bori s dijabetesom tipa 1. O tome je njegova supruga Priyanka Chopra, s kojom je pred oltar stao u lani u prosincu, progovorila u TV emisiji "The View".

"Moj mozak dugo nije mogao pojmiti činjenicu da on zna kad mu padne razina šećera u krvi, čak i kada spava. Budila sam se usred noći samo da se uvjerim da je dobro", priznala je. Naglasila je i da je Jonas nevjerojatno discipliniran kad je u pitanju njegov šećer, a osobito mu se divi jer je odlučio da će on kontrolirati dijabetes, a ne ta bolest njega.

"Pazi na razine šećera u krvi, ludo je tu strog, ali s druge strane ne dopušta da to utječe na nas, na njegovu karijeru, živi punim plućima. Ničega se ne odriče. Bavi se sportom. Ide na turneje. Vodi prekrasan život i to je jako inspirativno", rekla je. Upravo ta strast za životom u punom sjaju navela je Jonasa da osnuje neprofitnu organizaciju "Beyond Type 1" koja se zalaže za što bolju edukaciju oboljelih i daljnja istraživanja načina liječenja.

"I to je ono što oboje želimo poručiti ljudima, da čak i ako imate ovaj tip dijabetesa to ne znači da se vaš život mora razlikovati od života zdravih ljudi. I vi možete uzeti sve što vam život pruža", rekla je.

Prema Mayo Clinici, dijabetes tipa 1 je kronično stanje uslijed kojeg gušterača proizvodi malo ili ništa inzulina. Iako nema lijeka, tretman se fokusira na kontrolu razine šećera u krvi pomoću inzulina, dijetom i zdravim životnim stilom kako bi se spriječile komplikacije.

Nick Jonas and Priyanka Chopra in Paris.
03 Jul 2019, Image: 454045431, License: Rights-managed, Restrictions: ONLY Australia, Croatia, Czech Republic, Denmark, Germany, Italy, Norway, Saudi Arabia, Serbia, South Africa, South Korea, Spain, Sweden, Switzerland, United Kingdom, United States, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency

Linker
20. travanj 2024 08:58