Željko Bebek / Facebook
SUSRET ZA PAMĆENJE

Njezine rođendane ne propušta: Željko Bebek objavio fotografiju sa Selmom iz kultne pjesme

Glazbenik Željko Bebek posjetio je glavnu protagonisticu pjesme "Selma" u njezinom zagrebačkom domu, a zajedno su čašom pjenušca proslavili njezin 90. rođendan.

"Moja draga Selma slavi 90. rođendan ... Sretan rođendan od srca", napisao je Željko Bebek kraj fotografije sa slavnom Selmom Borić iz bezvremenske pjesme Bijelog dugmeta koju je najprije Goran Bregović, a onda i Željko Bebek oživio za sva vremena.

Na fotografiji glazbenik i muza pjesme drže u rukama čaše pjenušca.

Autorsko djelo Vlade Dijaka iz 1949., postao je jedan od najvećih jugoslavenskih hitova te se pjevai danas na koncertima diljem regije. Rođendanski posjet nije iznimka jer ih Željko Bebek ne propušta, a svaki njihov susret izaziva posebne emocije. Sa suprugom Ružicom rado svrati do Selme u njezin zagrebački dom. "Susreti s njom su uvijek prepuni emocija. Ona je danas prekrasna baka za koju me veže ista pjesma više od 40 godina", pričao nam je svojevremeno glazbenik čiji koncert u Lisinskom prije četiri godine nije propustila ni Selma: iz prvog je reda slušala dok je Bebek pjevao "Putuj, Selma, i molim te ne naginji se kroz prozor".

Danas kultna pjesma nastala je kada je Vlado Dijak, krajem četrdesetih godina, Selmi Borić nosio kofer dok je ona putovale vlakom. Selma je pjesmu čula tek 1975. godine i tada je prišla Bregoviću i otkrila mu da je ona ta Selma iz pjesme koja je postala pravi evergreen.

Linker
02. travanj 2024 10:02