Getty Images
cori gauff

Njezini vršnjaci uče povijest, ona je piše: 15-godišnja tenisačica koja je pobijedila Venus Williams rođena je za uspjeh

Prvi dan srpnja za nju će ostati zaista poseban. Iako je do jučer rijetko tko čuo za nju, nakon teniskog meča s Venus Williams mlada Amerikanka je postala glavna tema medija. Senzacionalnim nastupom i u konačnici pobjedom na Wimbledonu iznenadila je cijeli svijet, a tek joj je 15 godina.

Afroamerikanka Cori "Coco" Gauff večer prije nastupa na Wimbledonu do 23 sata učila je za test iz biologije. Drugi dan odigrala je teniski meč sa šest godina starijom Belgijankom Greet Minnen i odnijela pobjedu, baš kao i protiv velike Venus Williams koja je sa sestrom Serenom osvojila 10 Grand Slamova prije nego se Cori uopće rodila.

I dok većina 15-godišnjaka u školi uči o povijesti, ova mlada tenisačica je stvara. Cori je najmlađa tenisačica koja se plasirala u Wimbledon, a sigurno će ostati zapamćena po ovom meču 1. kola koji je odigrala s čak 24 godine starijom sestrom Williams. I to je samo početak za nju. Cori tenis trenira od malih nogu, pod vodstvom svoga oca Coreyja Gauffa, a posljednjih godina karijeru joj vodi veliki Roger Federer zajedno s agentom Tonyjem Godsickom. Trener Serene Williams, Patrick Mouratoglou, također je nekoliko puta radio s mladom Cori kojoj su sestre Williams inspiracija i uzor u tenisu.

LONDON, ENGLAND - JULY 01: Cori Gauff of the United States shakes hands at the net with Venus Williams of The United States after her Ladies' Singles first round match against Venus Williams of The United States during Day one of The Championships - Wimbledon 2019 at All England Lawn Tennis and Croquet Club on July 01, 2019 in London, England. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Getty Images
Na meču sa Venus Williams

"Ona je kontrolirala lopticu na terenu, bolje je servirala, bolje se kretala. Odličan meč za nju", kazala je Venus koja se, kao i ostatak svijeta, iznenadila porazom od 15-godišnjakinje, trenutačno 303. na listi najboljih tenisačica, no vjerojatno se na tom mjestu neće dugo zadržati.

"Jako sam sretan. Super je, Coco je divna djevojka koja naporno radi i trenira. Očito je da je pred njom svjetla budućnost", rekao je švicarski tenisač o Cori. Ako po strani ostavimo velike uspjehe na teniskim terenima, Cori uživa u normalnim stvarima kao i svaka tinejdžerica. Voli glazbu Jaden Smith i Ariane Grande, fan je Marvelovog svijeta, a kada su joj javili da će se natjecati na Wimbledonu, s majkom je u šoping centru birala haljinu za školski ples. Ipak, tenis je na prvom mjestu što je pokazala i prvom fotografijom na Instagramu na kojoj pozira sa Serenom Williams.

Potencijal za uspjeh između ostalog nalazi se i u genetici obitelji - otac je bio košarkaš na Sveučilištu Georgia, a njezina majka se bavila atletikom dugi niz godina. Kada joj je bilo sedam godina, obitelj se iz Atlante preselila na Floridu gdje su smatrali da će se njezin potencijal za tenis bolje moći iskoristiti. Trenutno se nalazi na istom sveučilištu na kojem su trenirale i sestre Williams.

Otac je bio veliki motivator i pokretač koji je prepoznao talent mlade Cori i gurao je prema naprijed. "Uvijek sam ispred nje stavljao nove izazove, otkako smo počeli. Govorio sam joj da će sa svojim reketom jednog dana promijeniti svijet", rekao je Corey u jednom intervjuu.

Mlada tenisačica već je potpisala i sponzorstvo sa sportskim brendom New Balance. "Želim biti inspiracija svim mladim ljudima i sportašima", kazala je tom prilikom Cori, koju od milja nazivaju Coco. Karijera joj munjevito raste pa se očekuje da će već ove godine na bankovnom računu imati oko milijun dolara.

July 1, 2019 - London, London, United Kingdom - 1st July 2019. London, United Kingdom..Cori Gauff United States of America wins her 1st round ladies singles against Venus Williams of United States of America at the Wimbledon Tennis Championships 2019 on day 1 held at the All England Lawn Tennis and Croquet Club. Photo by Ray Tang Media., Image: 453360580, License: Rights-managed, Restrictions: * UK Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News

Linker
19. travanj 2024 13:52