REUTERS
ŽENE U BIZNISU

Nova knjiga Ivanke Trump: Poslovni savjeti ili puka samopromocija?

Ivanka Trump objavila je novu knjigu 'Women Who Work: Rewriting the Rules for Success' , ali kritika je nije dočekala s pretjeranim oduševljenjem.

Ivanka Trump objavila je novu knjigu 'Women Who Work: Rewriting the Rules for Success' , ali kritika je nije dočekala s pretjeranim oduševljenjem.

U knjizi se može pronaći korisnih savjeta i točnih tvrdnji kao što je ona da su sastanci najčešće gubitak vremena i da muškarci nemaju uvijek najbolje ideje ako je u pitanju oglašavanje proizvoda za žene. Također, knjiga obiluje i zanimljivim iako ne previše sočnim anegdotama kao ona da je Ivanka Trump, neposredno nakon što je diplomirala, odbila posao u Vogueu koji joj je ponudila Anna Wintour zbog svoje želje da krene u posao s nekretninama.

penguinrandomhouse.com

No, sve u svemu knjiga uglavnom funkcionira kao Ivankina samopromocija, kao isticanje njezine poslovne karijere i svojevrsna reklama njezinog modnog brenda, ali i pokušaj da se od toga distancira jer sada ima veću ulogu u Bijeloj kući kao savjetnica američkog predsjednika, svog oca Donalda Trumpa.

U izjavi za New York Times, Ivanka Trump je potvrdila da knjigu neće promovirati iz etičkih razloga, a na Instagramu je najavila da će dio novca od prodaje otići u dobrotvorne svrhe. Postavlja se pitanje zašto je knjiga uopće objavljena jer njezin sadržaj ustvari daje dodatni materijal kritičarima Donalda Trumpa s obzirom na to da je jasno da njegova kći koristi svoju trenutačnu poziciju kako bi promovirala vlastiti rad. Također, mnogi su je napali da se iz svoje povlaštene pozicije ustvari izruguje stvarnim ženama koje rade i da nema doticaja sa stvarnošću.

Većina medija je složna u ocjeni da je ovo djelo ustvari neobična mješavina osobne promocije, poslovnih interesa i PR-strategije koja može, ali i ne mora pokazati rezultate.

Linker
26. travanj 2024 20:37