Obitelj Kikija Rakimovskog
 Vedran Peteh
NOVI POČETAK

Nova sreća Kikija Rahimovskog: Treće dijete s trećom ženom

Nakon ljubavnog kraha s majkama dvojice njegovih sinova, glazbenik Kristijan Rahimovski u vezi je s učiteljicom njemačkog jezika Sonjom Bajić koja je prije 11 mjeseci rodila kćerkicu Viktoriju

Zagrebački glazbenik Kristijan Rahimovski (37) voli mnoge pjesme svog tate Akija Rahimovskog, frontmena grupe Parni valjak, ali najdraža mu je “Nemirno more” - jer savršeno opisuje njegov turbulentni život. No, sada je i privatno i poslovno uplovio u mirnu luku: ovih je dana objavio videospot za ljubavnu baladu “Stopala”, koju je napisao beogradski hitmejker Dušan Bačić, obnovio je suradnju sa skladateljima Mirom Buljanom i Nenadom Ninčevićem, a na proljeće bi, nakon šestogodišnje pauze, trebao izaći njegov treći album. Kristijanu se velika promjena desila i u privatnom životu: 2017. se razveo od supruge Ive, s kojom skrbi o devetipolgodišnjem sinu Filipu (iz prijašnje veze ima desetipolgodišnjeg sina Davida), a ekskluzivno za Gloriju je predstavio novu obitelj. Njegova “treća sreća” su nevjenčana supruga Sonja Bajić (40), učiteljica njemačkog u školi stranih jezika Berlitz, te njihova 11-mjesečna kćerkica Viktorija. Tijekom snimanja smo se uvjerili da je njihova “pobjednica” izuzetno dobro dijete, jer bila je mirna i usredotočena na fotoaparat, a da ima glazbene gene moglo se vidjeti i po tome što se cijelo vrijeme igrala s plastičnom gitarom. Ništa neobično s obzirom na to da se glazbom bavi i njena mama, koja je pjevala u zagrebačkom country bendu The Six Moonshiners. No, Sonju i Kristijana nije spojila glazba, već dopisivanje na Facebooku. Odbila je, doduše, njegov prvi prijedlog da mu početkom svibnja 2017. u zagrebačkoj Tvornici bude pratilja na koncertu Australke Natalie Imbruglie, ali Kikija to nije pokolebalo. Nastavio je s njom virtualno komunici-rati te ju tri tjedna nakon prve odbijenice napokon uspio nagovoriti da se nađu na kavi.

Vedran Peteh
Kristijan sa kćerkicom Viktorijom i kćerkicom Sonjom
Vedran Peteh
Kristijan s kćerkicom Viktorijom u hotelu Esplanade

Srce mi je zaigralo kad sam je ugledao u haljini cvjetnog uzorka, a i zračila je nevjerojatnom pozitivom. Sonja me je osvojila jednostavnošću, iskrenošću i prirodnošću kakva se rijetko viđa. Nikad se u ove dvije godine nismo posvađali. Ona je žena za cijeli život, kako kaže jedna moja pjesma - govori glazbenik, dodajući kako je Sonja inteligentna žena s kojom ravnopravno može pričati o svemu. Oduševilo ga je kad je saznao da je njezina prijateljica supruga vlasnika Borussije iz Dortmunda, Kiki-jeva najdražeg nogometnog kluba. Sonja je, naime, odrasla u Njemačkoj pa joj je tamošnji jezik po-put materinjeg, a uz to perfektno priča engleski i francuski te malo makedonski. Oboje, naime, imaju i makedonske korijene - on po tati, a ona po mami. Na svojevrsni način ih povezuje i Lošinj: Sonja je ondje rođena, a Kristijan je 2011. na tom otoku snimio videospot za pjesmu “Jednom u životu”, prvu za koju je ona čula.

Vedran Peteh
Kristijan s kćerkicom Viktorijom u hotelu Esplanade
Vedran Peteh
Obitelj Kikija Rakimovskog
Vedran Peteh
Vesela obitelj snimljena je u zagrebačkom hotelu Esplanade

Mnogo toga nas je vodilo jedno drugom, ali trebalo je proći dosta vremena da se spojimo. Nikad u životu nisam bio sretniji, jer Sonja me je vratila u život. Nakon što sam se 2016. razišao s bivšom su-prugom, a godinu dana kasnije i službeno razveo, prolazio sam kroz teško razdoblje. Razvod sam doživio kao osobni poraz, proživio sam nevjerojatnu bol i trebalo mi je neko vrijeme da se oporavim. Godinu i pol dana sam bio sam, usredotočen na posao i djecu, sumnjajući da ću nakon neuspjele ve-ze i braka pronaći pravu osobu. Prekrasno mi je sa Sonjom pa vjerujem da ćemo se jednog dana i vjenčati, ali ništa ne forsiramo - otkriva Kristijan, koji nije bio uz odabranicu na porođaju u zagrebačkoj Petrovoj bolnici, ali je u stanu imao prijenos uživo. Sonja je, naime, neke trenutke uspjela snimiti mobitelom, a Kiki i njegovo društvo to su popratili pjesmom i svirkom. Kristijan Rahimovski je na glazbenoj sceni osamnaest godina, a njegov prvi CD “Dignimo sidro“ iz 2006., s grupom Raspashow, bio je nominiran za Porina kao najbolji debitantski album. Pet godina kasnije je objavio solo album “Sto godina“, a onda se zasitio estrade pa se 2014. povukao sa scene. Pisao je za mlade pjevače Sanelu Bačić, Meri Andraković i Jakova Mađarića, skladao glazbu za povijesne dokumentarce kao što su “Zločini komunizma“, “Hrvatska u Prvom svjetskom ratu“ i “Plešivica - od imena do samostalnosti“ te vodio glazbene radionice s darovitom djecom u Zagrebačkom računalnom savezu. Prije godinu dana je ponovno okupio bend i krenuo s probama, a na to ga je potaknuo i otac, rekavši mu da mora ići među ljude i svirati.

Vedran Peteh
Sonja s kćerkicom Viktorijom u hotelu Esplanade
Vedran Peteh
Sonja s kćerkicom Viktorijom u hotelu Esplanade

- Nas dvojica nismo uvijek imali idealan odnos, vjerojatno i zato što sam smatrao da me otac dovoljno ne podupire. Ali, s druge strane, savjeti često ne pomažu pa je bolje da sam gradim glazbeni put. Kad je doživio moždani udar, stalno sam bio uz njega u Thalassotherapiji u Opatiji. Nije mi bilo lako gledati ga u takvom stanju, iako su se ondje divno brinuli o njemu, a rastužilo me i to što su ga neki već pokopali te pričali da ću ga ja naslijediti u Parnom valjku. Fizički je ojačao i nastavio nastupati, jer glazba mu je lijek, ali je promijenio neke životne navike, primjerice smanjio je pušenje i soljenje hrane - priča Kristijan, koji se i sam okrenuo zdravom životu. Izbacio je sol i šećer, na jelovnik uvrstio više mesa i ribe s povrćem te na nagovor menadžera Hrvoja Roginića krenuo s privatnim treninzima u fitness centru Play.

- Želio bih da se glazbena priča obitelji Rahimovski završi sa mnom - kaže Kristijan - ali na vlastitoj koži sam naučio da neke stvari ne možeš određivati. Glazba je lijepa, ali je i križ jer se mnogi na tom putu izgube. No, ako moja kći ipak odluči biti glazbenica bit ću joj potpora, kao i u svemu drugom u životu.

Vedran Peteh
Kristijan Rakimovski i Sonja Bajić

Foto: Vedran Peteh

Interijer: Hotel Esplanade

Šminka: Tena Bašić

Linker
10. travanj 2024 02:24