spica / Zagreb 13.09.2017. / foto: Davor Matota / Jelena Veljaca i Drazen Cucek i kcer Lena
Davor Matota / Hanza Media
spica / Zagreb 13.09.2017. / foto: Davor Matota / Jelena Veljaca i Drazen Cucek i kcer Lena
Davor Matota / Hanza Media

ne štedi riječi

NOVI ŽIVOT, NOVI PROBLEMI: Jelena Veljača pobjesnila na pitanje o kćeri

'Nevjerojatno je kako su ljudi zatrovani mržnjom. Nevjerojatno i tužno', piše Jelena Veljača koja je reagirala nakon pitanja koje je dobila putem Instagrama za svoju dvogodišnju Lenu. Njezinog pratitelja iznervirala je činjenica da je Veljača uz fotografiju svoje kćeri dodala hešteg Beograđanka.

Da krv nije voda shvatila je spisateljica i producentica Jelena Veljača kada se njezina kći Lena odjenula sama za prve dane odlaska u beogradski vrtić koji odnedavno pohađa jer su se njezini roditelji zbog posla na godinu dana preselili u glavni grad Srbije. Na pitanje jednog pratitelja li to mala Srpkinja i beogradsko dijete, Veljača nije štedjela riječi.

'To je dijete koje se preselilo u drugu državu zbog posla oba roditelja, prolazi kroz velike životne promjene s dvije godine i osam mjeseci, jako sam ponosna na nju kako stabilno hoda kroz novi vrtić, novi grad, novu babysittericu, nove prijatelje i novi jezik i veselim se svakom njezinom uspjehu pa i tome što govori “moje drugarice” i što s veseljem ide u vrtić i bira odjeću za isti. Jednako bih se veselila i da smo u Tokiju, i pisala bih #japanesegirl jer kao svaka majka kojoj je dijete na prvom mjestu strepim pred svakom promjenom koju Lenu može emotivno uzdrmati i slavim svaki njezin uspjeh. A čista insinuacija da je biti “mala srpkinja” nešto ružno je za mene neprihvatljiva. Ni jedna nacija sama po sebi nije ružna ni zla, ni dobra ni lijepa. Lena je Hrvatica u Beogradu, ali se iskreno nadam da će iznad svega biti dobro dijete i dobra žena i građanka svijeta te velikodušna i otvorena prema svima. Rat je užasna stvar, jasno je tko je gdje i kada bio agresor, ali to nema baš nikakve veze s mojim djetetom, njezinim drugarima i 2018. godinom u kojoj mi krećemo u drugi tjedan vrtića. Smatram vaše pitanje stravično nepristojnim.

 

Unatoč razvodu koji su objavili, Veljača je jednu od uloga u seriji 'Pogrešan čovjek' dala upravo bivšem suprugu, glumcu Draženu Čučeku, a zbog te ih je serije život i odveo u Srbiju. U seriji će se pojaviti i njihova dvogodišnja Lena.

PROPALE LJUBAVI JELENE VELJAČE: Čuček, Popović, Majetić... Brakovi i veze pucaju baš kao u njezinim sapunicama