Oliver / Goff Photos / Profimedia
ponovo u fokusu medija

O njoj opet govori svijet: Tko je Monika Jakišić, Osječanka koja je zavela Clooneyja i princa Andrewa

Prijateljstvo s pokojnim Jeffreyjem Epsteinom, optuženim za priređivanje pedofilskih orgija, princa Andrewa stajalo je ugleda i časti, a u ovom je tjednu odstupio sa svih kraljevskih dužnosti. Njegov se prljavi veš sada vadi sa svih strana i po cijelom svijetu, a u sve je upletena i Osječanka s londonskom adresom, Monika Jakišić (39), s kojom su ga svi svjetski mediji povezivali 2014. godine.

Princ Andrew, treće dijete kraljice Elizabete II. i princa Philipa, ne prestaje šokirati javnost - najprije nikome nije promaklo da je 59-godišnjak prijateljevao sa zatvorskim osuđenikom za pedofiliju Jeffreyjem Epsteinom, a kad se pokušao "oprati" od optužbi da ni sam nije nevin, dao je intervju za BBC koji je bio toliko nesuvisao da se samo dodatno srozao u očima javnosti. Nekoliko dana nakon što je The Sunday Times intervju prozvao najgorim PR potezom u posljednje vrijeme, kontroverzni princ odstupio je s javnih dužnosti rekavši da je skandal pljuska ne samo njemu i njegovim poslovima, već se to odrazilo i na život njegove obitelji. Obitelj je stvorio u braku sa Sarah Ferguson (60), koji je trajao od 1986. do 1996. i u kojem su im se rodile dvije kćeri, princeze Eugenie (29) i Beatrice (31). Kad je taj brak doživio propast, s mnogim se ženama povezivalo princa Andrewa, a ljubovao je i s bivšom manekenkom Monikom Jakišić, danas 39-godišnjakinjom rođenom u prosincu 1979. godine u Osijeku.

14 Nov 2013 - LONDON - UK

MONIKA JAKISIC

CELEBS ATTEND THE SOMERSET HOUSE SKATE VIP LAUNCH IN LONDON!, Image: 176653430, License: Rights-managed, Restrictions: PLEASE CREDIT AS PER BYLINE *UK CLIENTS - PLEASE PIXELATE CHILDS FACE BEFORE PUBLICATION**UK CLIENTS MUST CALL PRIOR TO TV OR ONLINE USAGE PLEASE TELEPHONE 44 208 370 0291**, Model Release: no, Credit line: SCK / Backgrid UK / Profimedia
SCK / Backgrid UK / Profimedia

Sve se dogodilo kad su ih zajednički prijatelji upoznali na zabavi u Londonu 2014. godine i nakon toga paparazzi su ih snimili više puta na večerama u prisnim druženjima koji bi završavali poljupcima.

No, nije tu počelo zanimanje javnosti za Moniku Jakišić. Ova 39-godišnja rođena Osječanka s bratom i roditeljima se 1991. godine, u ratno vrijeme, preselila u London. Tamo se počela baviti manekenstvom te je iza nje čak stajala ista agencija u kojoj je bila i sama Kate Moss (45). No nije ipak Moniku Jakišić toliko proslavilo manekenstvo koliko ju je svojedobno proslavila ljubavna veza s Georgeom Clooneyem. Clooney i Jakišić se poznaju od 2004. godine, a 2007. ona je snimljena na njegovoj jahti u St. Tropezu te su tada povezani kao ljubavni par. Tada se sama pohvalila da su na jahti osim njih dvoje i Clooneyevi najbolji prijatelji Cindy Crawford i njezin suprug Rande Gerber što je dalo naslutiti da je veza sve ozbiljnija. Nakon toga o ovoj ljubavi ni traga ni glasa punih pet godina - sve do kraja svibnja 2013. godine. Tada je kao prava senzacija u stranim medijima objavljena vijest da se Clooney - koji je u to vrijeme zapravo još bio u vezi s bivšom profesionalnom hrvačicom, glumicom i plesačicom Stacy Keibler - vratio staroj ljubavi iz Hrvatske. Paparazzi su ih snimili u londonskom klubu Loulou gdje su prisno plesali i držali se za ruke, a nakon toga se neko vrijeme dopisivali porukama. Sa Stacey je nedugo nakon tih napisa holivudski ljepotan doista prekinuo, a mediji su javljali da je Monika njegova nova-stara ljubav i da sve češće odsjeda na Georgeovu imanju u Los Angelesu.

BGUK_1338471 - London, UNITED KINGDOM  - Christian Louboutin x Halpern LFW S/S 2019 London

Pictured: Monika Jakisic



*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 386926755, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Pa ipak, te iste godine glumac se fatalno zaljubio u Amal Clooney pa se na Moniku potpuno zaboravilo. Ali, ne zadugo. Medijske stupce već je iduće godine, 2014, opet punila zbog još jedne slavne ljubavne afere, upravo one s medijski upravo aktualnim princom Andrewom.

March 07, 2014

Monika Jakisic pictured today after pictures confirming her relationship with prince Andrew.

Monika is seen dressed casually whilst texting on her phone

Exclusive All Rounder
Worldwide Rights, Image: 186827764, License: Rights-managed, Restrictions: Exclusive - All Round
No Digital Rights Without Permission
Please Credit All Uses, Model Release: no, Credit line: FameFlynet.uk.com / Splash / Profimedia
FameFlynet.uk.com / Splash / Profimedia

Andrew i Monika imali su zajedničke prijatelje koji su ih upoznali te 2014. godine, a oni su se nastavili viđati. Snimljeni su na večerama, a on se ponašao vrlo džentlmenski iako nije nedostajalo poljubaca. Nakon jedne od takvih večera, Monika je dospjela u javnost jer je na Twitteru objavila fotografiju dijamantnog prstena položenog na račun od 4.000 dolara. Tada se nagađalo da su se ona i princ Andrew zaručili, no Buckinghamska palača to je demantirala jer im, pisalo se, ovakva nevjesta nikako nije odgovarala. Pinca su čak, pisalo se, prisilili da odustane od Monike koja je po medijima već kolala pod nazivom "Croatian sensation". Njemu su tada bile 54, a njoj 34 godine. Tu je ljubavna priča stala, no opet se provlači kao jedna od onih koje su ljubile kontroverznog princa, a nije zanemariva ni brojka ljudi koji je prate u stopu na društvenim mrežama - samo na Instagramu ima 15.400 pratitelja.

Twitter

CRATHIE, ABERDEENSHIRE - AUGUST 11: Queen Elizabeth II and Prince Andrew, Duke of York are driven from Crathie Kirk Church following the service on August 11, 2019 in Crathie, Aberdeenshire. Queen Victoria began worshipping at the church in 1848 and every British monarch since has worshipped there while staying at nearby Balmoral Castle. (Photo by Duncan McGlynn/Getty Images)
Getty Images
Prije nekoliko dana, nedugo nakon samoubojstva Epsteina, princ i kraljica zajedno su išli na misu kako bi pokazali kako kraljevska obitelj stoji iza njega

Kako je poznato medjima, Jakišićevi su danas bogati ljudi. Godine 2007. u Londonu su kupili kuću vrijednu 7,6 mil. kuna. Ondje su najprije bili podstanari, dok se nisu obogatili gotovo preko noći, nakon što je Monikin brat Marin s još tri prijatelja kupio zemljište. Na toj je zemlji kasnije sagrađen stadion i to mu je osiguralo pravo bogatstvo.

Linker
17. travanj 2024 21:22