Andrea Hanks/Ured hrvatske predsjednice
službeni posjet sad-u

Obje dame u crnom: Predsjednica Kolinda u New Yorku se susrela s Donaldom i Melanijom Trump

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović održala je govor na Općoj skupštini UN-a u New Yorku, a pozornost je potom pokupila i na prijemu kod američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegove supruge Melanije Trump.

Kolinda Grabar-Kitarović se za vrijeme Generalne skupštine UN-a sastala s predsjednikom i prvom damom SAD-a, kao njihova posebna gošća. Između para je tijekom fotografiranja stala u elegantnoj crnoj haljini klasičnog kroja, dužine do iznad gležnja i s detaljem na bokovima, a potpisuje je domaći dizajner Dalibor Beti. Jednako elegantna i baš poput Kolinde u crnom bila je i Melania, koja se odlučila za crni kombinezon bez rukava.

Andrea Hanks/Ured hrvatske predsjednice

Na skupštini u UN-u Grabar-Kitarović je govorila o onečišćenju svjetskih oceana i mora, uključujući Jadransko more koje je ključni resurs za Hrvatsku koja od turizma zarađuje oko 20 posto BDP-a. "S ovog mjesta pozivam sve – molim vas, prestanite bacati otpad u naše oceane i mora. U pitanju je naša vlastita budućnost", poručila je s govornice.

Predsjednica Kolinda bila je i bila je i na druženju u stalnoj misiji Hrvatske pri UN-u, gdje se susrela s hrvatskim iseljenicima kojima je poručila da su "dio Hrvatske i da ih Hrvatska treba". S njom je bio i šef diplomacije Gordan Grlić Radman s kojim je zapjevala 'Croatio iz duše te ljubim', a potom još glasnije i 'Vela Luku' te 'Krist na žalu'.

Linker
19. travanj 2024 17:33