Profimedia, Shutterstock Editorial
Prijateljstvo je jače od svega

'Očajna kućanica' povukla drastičan potez kako bi slavnu kolegicu spasila od zatvora

Već više od šest mjeseci traje drama oko jedne od najvećih prijevara u američkoj povijesti. Američka glumica Felicity Huffman (56), koju smo gledali u seriji "Kućanice", optužena je s još 33 roditelja za davanje 15.000 dolara mita kako bi se njezina kći Sofia (18) upisala na prestižno Sveučilište Južne Kalifornije (USC). Dok čeka konačnu presudu, njezina kolegica i prijateljica Eva Longoria napisala je sucu vrlo emotivno pismo kako bi dokazala da Huffman nije loša oosba.

Huffman je priznala krivicu i rekla da se jako srami svog postupka, ali tužitelji traže da se glumica kazni s najmanje mjesec dana zatvora. Dok čeka konačnu presudu, u pomoć joj je priskočila kolegica i prijateljica Eva Longoria. Naime, Longoria je u pismu podrške opisala kako ju je Huffman u jednoj situaciji zaštitila od maltretiranja na setu "Kućanica".

January 6, 2019 - Beverly Hills, California, U.S. - FELICITY HUFFMAN and WILLIAM H. MACY pose with their daughters Sofia and Georgia at the 76th Annual Golden Globe Awards., Image: 405757657, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News
Felicity Huffman i William H. Macy s kćerima

Longoria je kolegicu nazvala "dobrom prijateljicom" zbog koje se instantno osjećala kao doma na početku snimanja popularne serije. "Vidjela me kako sam uplašena, zbunjena i ne znam kamo ići i odmah mi je pružila podršku", otkrila je Longoria. Dodala je da joj je u jednom periodu bilo ekstremno teško ići na posao jer ju je jedna osoba konstantno maltretirala.

Tijekom snimanja u medijima se šuškalo o napetosti između glumice Teri Hatcher i ostalih glumica, no Longoria niti u jednom trenutku nije imenovala tko ju je gnjavio. "Felicity je osjetila da sam anksiozna, iako nisam o tome nikome govorila. Jednog dana se suočila s tom osobom i rekla joj 'dosta'. Tada je i maltretiranje prestalo", prisjetila se Longoria.

Eva Longoria & Felicity Huffman
Eva Longoria Star Ceremony, Los Angeles 16 Apr 2018, Image: 368706672, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Shutterstock Editorial
Profimedia, Shutterstock Editorial

Huffman se, kako je rekla njezina kolegica, također zauzela za povećanje njezine plaće, iako Longoria tada nije imala previše glumačkog iskustva. "To se nije svima svidjelo, ali Felicity se zauzela za mene, rekavši da je to pošteno jer uspjeh serije ovisi o svima, ne samo o jednoj osobi", poručila je Longoria.

Osim Huffman, zatvorska kazna prijeti i glumici Lori Loughlin (54) koja je sa suprugom Mossimom Giannullijem (55) optužena za plaćanje 500.000 dolara kako bi njihove dvije kćeri upale na USC.

Linker
24. travanj 2024 23:56