Niall Horan, Louis Tomlinson, Zayn Malik, Liam Payne i Harry Styles na pozornici 2012. godine
 Getty Images
za njima se vrištalo

Od klinaca do frajera: Prisjetili smo se kako su dečki iz One Directiona izgledali prije deset godina

Kada se petero dječaka 2010. godine pojavilo na sceni, malotko je mislio da će postati megauspješni boy bend za kojim su vrištale djevojke diljem svijeta. Upravo tako se sve odigralo u pet godina koliko je bend postojao, a dečki su svoju popularnost dobro unovčili i iskoristili za daljnje samostalne karijere. Prošlo je deset godina otkako smo saznali za One Direction - iznenadit će vas koliko su se neki članovi promijenili.

Za pobjednika sedme sezone britanskog X Factora Matta Cardlea vjerojatno niste čuli, no zato su se dečki koji su osvojili treće mjesto na tom natjecanju proslavili diljem svijeta. One Direction osnovao je glazbeni mogul Simon Cowell, ujedno i sudac u britanskom talent showu koji je prepoznao koliko potencijal imaju.

Ova petorka nastupala je od 2010. godine i u narednih pet godina, koliko su bili zajedno, postali su najpopularniji i najuspješniji boy band u britanskoj povijesti. Niall Horan, Louis Tomlinson, Zayn Malik, Liam Payne i Harry Styles bili su članovi benda koji je zaludio sve tinejdžerice, a nakon objave o odlasku člana Zayna Malika, svi su znali da je njihov kraj definitivno blizu.

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 11:  X-Factor band One Direction attend the Harry Potter And The Deathly Hallows: Part 1 World film premiere at Odeon Leicester Square on November 11, 2010 in London, England.  (Photo by Gareth Cattermole/Getty Images)
Getty Images
One Direction na početku karijere 2010. godine

Svaki član benda nastavio je karijeru, netko više, a netko manje uspješnu, no bez obzira na današnju popularnost, za pet godina nastupanja diljem svijeta napunili su svoje bankovne račune kako bi mogli lagodno živjeti. Prošlo je desetljeće otkako smo saznali za njih i tada su bili tek dječaci, no s godinama su se itekako promijenili. Danas su neki od njih postali modne ikone, dok su neki iskusili i čari roditeljstva. Evo gdje su danas:

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 20:  (L-R) Liam Payne, Louis Tomlinson, Zayn Malik, Niall Horan and  Harry Styles of One Direction attend the Brit Awards 2013 at the 02 Arena on February 20, 2013 in London, England.  (Photo by Eamonn McCormack/Getty Images)
Getty Images
Dečki iz benda 2013. godine na dodjeli Brit nagrada.

Harry Styles

Od svih članova, može se reći da je Harry Styles ostvario najuspješniju karijeru. 2017. godine Harry je izdao svoj prvi solo album koji je kod publike prošao jako dobro, a sredinom studenog ove godine najavio je novi, drugi po redu album imena "Fine Lines" s 12 novih pjesama koji izlazi 13. prosinca. Povodom novog albuma najavio je i američku turneju, najavljenu za 2020. godinu.

NEW YORK, NY - MAY 23:  Harry Styles of One Direction attends the
Getty Images
Harry Styles 2012. godine

U međuvremenu, Harry je nastupao na Victoria's secret showu, iskušao se u glumačkim vodama 2017. godine u filmu "Dunkirk", a početkom ove godine s Lady Gagom je bio jedan od voditelja modnih Oscara, Met Gale. Harry se u javnosti istaknuo zanimljivim i posebnim modni stilom pa je i postao zaštitno lice kuće Gucci.

Nagađalo se neko vrijeme kako bi Styles mogao postati novi James Bond, a zatim i princ Erick u filmu Mala sirena, no tu ulogu je odbio. Jedan je od najbogatijih celebrity Britanca s imovinom od vrtoglavih 68 milijuna funti, a tek mu je 25 godina...

NEW YORK, NEW YORK - MAY 06: Harry Styles attends The 2019 Met Gala Celebrating Camp: Notes on Fashion at Metropolitan Museum of Art on May 06, 2019 in New York City. (Photo by Jamie McCarthy/Getty Images)
Getty Images
Harry Styles na Met Gali 2019. godine kao jedan od voditelja

Zayn Malik

Zayn je prvi koji je poljuljao dobre odnose i napustio bend 2015. godine. Vijest o raspadu benda je uznemirila sve obožavatelje pa su bile osnovane čak i telefonske linije za pomoć. Zayn je nakon raspada prvi progovorio o nesuglasicama te je smatrao da se nikad nije do kraja uklopio sa svojim idejama, a rekao i je da on nikada ne bi slušao glazbu koju su radili kao bend. te da se kao član benda nije osjećao dobro.

NEW YORK, NY - NOVEMBER 13:  Zayn Malik of One Direction performs on NBC's 'Today' at Rockefeller Plaza on November 13, 2012 in New York City.  (Photo by Slaven Vlasic/Getty Images)
Getty Images
Zayn Malik 2012. godine

Kako se 2015. godine raspao bend, rodila se ljubav između Zayna i manekenke Gigi Hadid. Veza je trajala dvije godine, nakon čega su se razišli, no nekoliko puta se nagađalo kako su ponovno zajedno, pa i u studenom ove godine, a izvori su za američke medije izjavili kako su nakon prekida ostali u kontaktu...

NEW YORK, NY - MAY 02:  Gigi Hadid (L) and Zayn Malik attend the
Getty Images
Zayn iza sebe ima vezu s manekenom Gigi Hadid.

Zayn je svoj solo album objavio 2018. godine, pod imenom Icarus Falls i surađivao je s imenima kao što su Sia i Taylor Swift.

NEW YORK, NY - FEBRUARY 08:  Zayn Malik attends the Tom Ford Fall/Winter 2018 Women's Runway Show at the Park Avenue Armory on February 8, 2018 in New York City.  (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images for Tom Ford)
Getty Images for Tom Ford
Zayn Malik 2018. godine na reviji Tom Forda

Liam Payne

Nakon raspada, za Liama je također krenulo prema boljem - izbacio je uspješan singl "Strip That Down" 2017. godine, godinu kasnije album "First Time", a ove godine drugi album "LP1" koji izlazi početkom prosinca, baš kao i album njegovog bivše kolege Harryja. Popularnost boy banda Liam je komentirao kao "puku sreću", baš kao i njihov razlaz jer su turneje za njega znale biti jako zabavne, ali i toksične, osobito u godinama u kojima se nalazio.

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 30:  Liam Payne attends the Royal Film Performance and World Premiere of 'The Chronicles Of Narnia: The Voyage Of The Dawn Treader' at Odeon Leicester Square on November 30, 2010 in London, England.  (Photo by Gareth Cattermole/Getty Images)
Getty Images
Liam Payne 2010. godine

26-godišnjak je 2015. godine započeo vezu s pjevačicom i sutkinjom u X Factoru Chery Cole, a par je ubrzo dobio sina kojeg su nazvali Bear. Ipak, ljubav je pukla 2018. godine, a Liama se sada često može vidjeti u društvu novih djevojaka. U veljači ove godine tako su se britanski mediji raspisali o romanski njega i Crne Pantere - manekenke Naomi Campbell koja je od njega starija 23 godine.

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 21:  *** EDITORIAL USE ONLY IN RELATION TO THE BRIT AWARDS 2018***  Cheryl and Liam Payne attend The BRIT Awards 2018 held at The O2 Arena on February 21, 2018 in London, England.  (Photo by John Phillips/Getty Images)
Getty Images
Cheryl Cole i Liam Payne 2018. godine

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 17:  SiriusXM Celebrity Session with Liam Payne on Hits1! at SiriusXM Studios on September 17, 2019 in New York City.  (Photo by Cindy Ord/Getty Images for SiriusXM)
Getty Images for SiriusXM
Transformacija Liama Paynea - snimljeno 2019. godine

Niall Horan

Irac Niall ove je jeseni izbacio pjesmu "Nice To Meet Ya" koja na You Tubeu trenutno broji preko 21 milijun pregleda te je tako najavio i novi album koji planira izdati. Nastavio se baviti glazbom nakon raspada benda i 2017. godine izbacio je album "Flicker". Poznat kao pristojan dečko One Directiona, 26-godišnjak novom pjesmom najavio je nešto odvažniji i seksi zvuk i napravio zaokret, a rekao je da na zalihi ima napisanih 60 pjesama!

LONDON, UNITED KINGDOM - FEBRUARY 21: Niall Horan of One Direction attends the Sony aftershow for the 2012 BRIT awards at The Arts Club on February 21, 2012 in London, England. (Photo by Niki Nikolova/Getty Images)
Getty Images
Niall Horan 2012. godine

U 2018. godini odradio je glazbenu turneju, od ožujka do rujna. Neko vrijeme Irca se povezivalo s pjevačicom Selenom Gomez, no Niall je izjavio kako su samo dobri prijatelji.

VIRGINIA WATER, ENGLAND - SEPTEMBER 18: Niall Horan plays a shot during the Pro-Am tournament prior to the start of the BMW PGA Championship at Wentworth Golf Club on September 18, 2019 in Virginia Water, United Kingdom. (Photo by Ross Kinnaird/Getty Images)
Getty Images
Niall Horan se osim glazbe pronašao i u golfu

NEW YORK, NEW YORK - OCTOBER 08: Niall Horan performs on SiriusXM Hits 1 at the SiriusXM Studios in New York City on October 08, 2019 in New York City. (Photo by Noam Galai/Getty Images for SiriusXM)
Getty Images for SiriusXM
Niall Horan 2019. godine

Louis Tomlinson

Novi album najavio je i najstariji član petorke, 27-godišnji Louis. Album "Walls" svijetlo dana trebao bi ugledati u siječnju 2020. godine. Surađivao je s glazbenicima poput Stevea Aokija i Bebe Rexhe i kazao je da se trenutno "fokusira na vlastiti identitet".

NEW YORK, NY - MARCH 12:  Louis Tomlinson of the band One Direction performs on NBC's
Getty Images
Louis Tomlinson na početcima 2012. godine

Od raspada benda Louis je već izdao jedan sing "Just Hold On", no nije ostvario toliku popularnost kao Harry, Zayn i Liam. Inače, kao član benda najmanje je bio pod svjetlima reflektora te je rijetko imao solo dionice za vrijeme nastupa. Tek pred kraj karijere benda kazao je da ima više samopouzdanja no ikad.

HOLLYWOOD, CA - AUGUST 22:  Louis Tomlinson attends a ceremony honoring Simon Cowell with a star on the Hollywood Walk of Fame on August 22, 2018 in Hollywood, California.  (Photo by Rich Fury/Getty Images)
Getty Images
Louis Tomlinson 2018. godine

Linker
23. travanj 2024 21:58