Guindani Stefano / SGP / Profimedia
u 86. godini

Od koronavirusa preminuo poznati dizajner: 'Njegova smrt golem je gubitak'

Taj 'veliki poduzetnik' stvorio je 'radna mjesta' za veli broj stanovnika svoga rodnoga grada u kojem je proivodnju počeo 1951. godine.

Sergio Rossi, utemeljitelj istoimene kuće za proizvodnju luksuznih cipela, umro je u dobi od 85 godina od posljedica koronavirusa, objavila je u peta načelnica općine San Mauro Pascoli.

Poduzetnik je bio hospitaliziran u bolnici u Ceseni na sjeveru Italije i umro je u četvrtak navečer.
"Njegova smrt golem je gubitak za našu zajednicu", rekla je načelnica općine od 47.000 stanovnika Luciana Garbuglia.

Event: Presentazione Sergio Rossi P/E 2001
Location: Mi Milano.
People: Rossi Sergio, Lagerback Filippa, Image: 511997285, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Guindani Stefano / SGP / Profimedia
Guindani Stefano / SGP / Profimedia

Taj "veliki poduzetnik" stvorio je "radna mjesta" za veli broj stanovnika svoga rodnoga grada u kojem je proizvodnju počeo davne 1951. godine.
U videoporuci izrazila je "žaljenje " što zbog mjera izolacije njegovi sugrađani i vlasti "ne mogu odati počast" poduzetniku.

San Mauro Pascoli je ipak odredio nedjelju kao dan žalosti za općinu.
Godine 1999., grupa Gucci preuzela je 70 posto marke Sergio Rossi za 96 milijuna dolara, a zatim je 2005. otkupila i preostalih 30 posto.

Rođen 1935. godine u San Mauru u Italiji, Sergio Rossi je bio jedan od najpoznatijih dizajnera cipela 20. stoljeća. Izrađivao ih je za luksuzne brendove poput Guccija, Versacea i Azzedine Alaïa, a posao je učio od oca u 40-im i 50-im godinama prošlog stoljeća. Brend s vlastitim imenom predstavio je 1968., a 1999. njegov brend kupuje Gucci grupa, danas pod nazivom Kering. Obožavaju ga nosti Gwyneth Paltrow, Naomi Campbell, Madonna, Rihanna i mnogi drugi.

ČITAJTE I:

Linker
25. travanj 2024 11:14