Facebook/AC/DC
U 64. godini života

Odlazak legende: Preminuo osnivač i gitarist legendarnog rock benda

Suosnivač i gitarist kultnog rock benda AC/DC preminuo je u 64. godini života, nakon što se posljednje tri godine borio s demencijom.

Malcom Young preminuo je okružen svojom obitelji nakon što je već tri godine vodio borbu s demencijom. Upravo je zbog bolesti otišao u mirovinu, odnosno prestao je svirati u bendu kojeg je osnovao sa svojim bratom Angusom Youngom davne 1973. godine. Na službenom profilu benda AC/DC, koji je ušao u "Rock and Roll Hall of Fame", oglasili su se i legende rocka. "S velikom tugom u srcu AC/DC mora objaviti da je Malcom Young preminuo. Malcom je, s bratom Angusom, osnivač grupe AC/DC. Sa svojom posvećenošću bendu i predanosti glazbi bio je sila-pokretač benda. Kao gitarist, tekstopisac i vizionar bio je perfekcionist i uistinu poseban čovjek. Njegovu odanost obožavateljima nitko ne može premašiti".

Facebook/AC/DC

378457 06: Band member Malcolm Young of the Australian rock band AC-DC poses September 15, 2000 at the Rock Walk handprint ceremony at the Guitar Center in Hollywood, Ca. (Photo /Newsmakers)
Getty Images
Malcom Young 2000. godine

I mlađi brat Angus oprostio se od brata riječima da će "njegova ostavština živjeti vječno". Posljednji put Malcom Young se popeo na pozornicu s članovima benda 2010. godine na koncertu u sklopu turneje u španjolskom gradu Bilbau. U rujnu 2014. godine zbog demencije bio je primoran napustiti bend za koji je svirao gitaru i pisao tekstove. Njegov rad nastavit će inspirirati mnoge zaljubljenike u rock glazbu, a rifovi na pjesmama Back in Black, Highway to Hell i You Shook Me All Night Long, zauvijek će ostati upisani u povijest kao jedni od najboljih.

Članovi benda AC/DC 2000. godine

Linker
19. travanj 2024 14:09