Getty Images
intervju koji nadahnjuje

Olivia Colman: S Oscarom u bračni krevet

Britanska glumica Olivia Colman otkriva da teško podnosi teret slave, a nakon uloge lezbijke u filmu ‘Miljenica’ - za koju je dobila Oscara - voljela bi glumiti negativku s nadnaravnim moćima.

'Svog Oscara držat ću u krevetu pa će spavati između mene i mog supruga. On to još ne zna, ali nadam se da mu to neće smetati', rekla je britanska glumica Olivia Colman (45) nakon što je dobila nagradu Američke filmske akademije za ulogu kraljice Ane u filmu “Miljenica”. Bilo je to vjerojatno najveće iznenađenje večeri jer je favoritkinjom smatrana Glenn Close (71), kojoj je uloga u filmu “Žena” donijela već sedmu nominaciju - ali nagradu nijednom nije dobila. Olivia Colman poslije je priznala da se nije pripremila na to da će morati izići na pozornicu i zahvaliti na nagradi.

Njezin put do uspjeha nije bio lak. Kći medicinske sestre i geodeta, odrasla u Norwichu, godinama je dobivala samo male uloge, najčešće u komedijama. U najtežim trenucima uvijek je imala potporu supruga, pisca Eda Sinclairea, za kojeg se udala prije osamnaest godina. S njim je dobila sina Finna (13), kćer Hall (11) i još jednu kćer, kojoj su tri godine, ali njezino ime još nije otkrila javnosti. Razgovarali smo s njom prije trijumfa na Oscarima, a tijekom intervjua bila je neposredna, dobro raspoložena i iskrena - baš kao i na pozornici Dolby Theatrea.

'Još mi bude neugodno kada me prepoznaju na ulici. Ne znam zašto, ali ljudi često misle da sam gluha. Prođu pokraj mene, pa šapću: 'To je ona glumica s televizije'. Ne znam što bih u tom trenutku', rekla je oskarovka Olivia Colman u inspirativnom intervjuu za Gloriju, ne krijući da danas ona, koja je u životu bila i čistačica, ima kućnu pomoćnicu te da joj je zbog toga vječno neugodno.

Linker
19. travanj 2024 05:21