BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Ovo joj nije trebalo

Oštra 'paljba' po Rihanni zbog vrijeđanja muslimana: 'Odvratno i bez poštovanja'

Nakon što je reviju svog donjeg rublja 'začinila' pjesmom koja sadrži sveti islamski tekst, pjevačicu i dizajnericu napali su obožavatelji islamske vjeroispovijesti, rekavši da su duboko razočarani njezinim potezom. No, ona im se ubrzo ispričala.

Rihanna je jedna od perspektivnijih žena u showbizz industriji koja je od sebe napravila brend i to ne samo u području glazbe, već i mode te ljepote. No, i najvećima se katkada potkrade greška zbog koje su na udaru kritika.

Korisnici društvenih mreža optužili su Rihannu za neprimjeren izbor glazbe na nedavnoj reviji donjeg rublja za njezin brend Savage X Fenty. Rihanna je za show, naime, pustila pjesmu "Doom" londonske producentice Coucou Chloe koja sadrži sveti islamski tekst hadith.

Iako je pjesma na reviji bila ubrzana, mnogi su prepoznali riječi koje je, prema vjerovanju muslimana, izgovorio prorok Muhamed tijekom svog života, a govori o sudnjem danu i povratku Isusa.

"Ne mogu opisati riječima koliko sam razočaran što je Rihanna na reviji pustila manekenke da plešu na hadith. To su svete riječi našeg proroka, ne možeš ih koristiti na reviji donjeg rublja. Odvratno i zbilja bez ikakvog poštovanja", bio je komentar jednog korisnika.

na,   - Rihanna’s ‘Savage X Fenty Show Vol. 2’.   Savage X Fenty Fall 2020 collection, which will be available to purchase Friday on Amazon Fashion and SavageX.com, include
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Pjevačica i dizajnerica Rihanna održala je virtualnu reviju ‘Savage X Fenty Show Vol. 2'

Drugi su pak zatražili da se pjesma ukloni i da se pjevačica ispriča za ovaj, prema njima, veliki propust, a neki su stali u njezinu obranu: "Godinama je hodala s muslimanom, ne možete reći da nije svjesna što je napravila. Molim vas, zašutite", rekao je jedan komentator. No, nije ovo prvi put da je Rihanna koristila ovu pjesmu za svoje revije; istu je pustila 2017. tijekom showa Fenty x Puma.

Stigla i isprika

Nakon što su komentari bijesnih obožavatelja došli do nje, pjevačica je objavila ispriku na svom Instagram profilu.

"Hvala što ste mi ukazali na ovo. Očito nisam imala pojma. Samo se nadam da ljudi neće misliti da sam ovo napravila namjerno ili da sam željela nekoga uvrijediti. Jer znate da to nikada ne bih učinila! Stoga ću ispraviti grešku, ali to ne znači da nisam svjesna svoje greške. Žao mi je što sam povrijedila ljude i što je islamska zajednica sada ljuta na mene. To je ono što me najviše žalosti", napisala je Rihanna.

Čitajte i:

Svi se prisjetili kultnog filma: Glavna glumica pojavila se na Rihanninoj reviji u zavodljivom rublju

Ovo će biti hit: Nakon četiri godine snimanja, napokon najavljen izlazak dokumentarca o Rihanni

Posljednji udarac Victoria's Secretu: Kako je pjevačica s Barbadosa nadmašila kultni brend donjeg rublja

Linker
16. travanj 2024 09:12