Vedran Peteh / Hanza Media
gimnazijska ljubav

Petra Kozina i kći Magdalena: Najvatrenije navijačice rukometnog prvenstva

Riječanka PETRA KOZINA, supruga hrvatskog rukometnog reprezentativca KREŠIMIRA KOZINE, ne odvaja se od dva rekvizita: majice s ‘kockicama’ i slušalica kojima od navijačke buke štiti kćerkicu Magdalenu

Kad ide na utakmice svog supruga Krešimira Kozine (28), hrvatskog rukometnog reprezentativca i člana njemačkog prvoligaša Frisch Auf Göppingen, plavokosa Riječanka Petra Kozina (27) obavezno ponese dvije stvari: majicu s crveno-bijelim kockicama u kojoj vatreno navija na tribinama i posebne slušalice za smanjenje buke - namijenjene njihovoj petomjesečnoj kćerkici Magdaleni. Tako je bilo i na nedavnoj utakmici između Hrvatske i Islanda u Olimpijskoj dvorani u Münchenu, gdje su Kauboji uspješno otvorili nastup na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj. Petra je s malenom namjeravala ići i na ostale utakmice, ali je zbog lošeg vremena naše igrače ipak odlučila bodriti ispred televizora.

privatni album
Obitelj Kozina na rukometnom terenu

Od Göppingena do Münchena inače treba sat i pol vožnje automobilom, no sada nam je zbog snijega trebalo dva sata više. To me je toliko izludjelo da sam odustala od novih putovanja. Možda ću otići još na zadnju utakmicu, sve ovisi o vremenu - rekla nam je Petra, kojoj nije uvijek lako ni sve “hendlati” s Magdalenom. Noću, kaže, mirno spava, ali inače stalno maše rukama i nogama pa svi misle da će živahna djevojčica velikih plavih očiju jednog dana biti sportašica poput tate i mame. Petra Kozina, djevojački Filipović, skoro je devet godina trenirala odbojku, a odustala je zbog srednjoškolskih obaveza. Kao učenica Prve sušačke hrvatske gimnazije zaljubila se u Krešimira Kozinu, koji je u Rijeci pohađao Srednju školu za elektrotehniku i računalstvo, pa njihova ljubav traje već deset godina. - Upoznali smo se u jednom riječkom kafiću. Bili smo svatko sa svojim društvom, a Krešimir se odjednom okrenuo prema našem stolu i upitao može li posuditi malo leda. Počeli smo komunicirati te ubrzo shvatili da imamo dosta zajedničkih prijatelja i slične interese pa smo razmijenili brojeve mobitela i tako započeli svoju ljubavnu priču - prisjeća se Petra, koja je već na početku veze shvatila da dečka neće često viđati. Ubrzo nakon što su postali par, Krešimir je iz riječkog Zameta, gdje je igrao četiri godine, prešao u našički Nexe, s kojim je bio dvostruki viceprvak Hrvatske. A Petra, koja je u to vrijeme u Rijeci studirala biotehnologiju i istraživanje lijekova, skoro svaki je vikend putovala u Slavoniju kako bi bila s Krešimirom, tada studentom poslovnog menadžmenta.

O vjenčanju, životu u Göppingenu, ljubavi i prijateljima govore za novi broj magazina Gloria.

Linker
25. travanj 2024 07:31