Profimedia, Getty Images
TWITTER PRIJATELJSTVO

Postaju li Melania Trump i Emily Ratajkowski najbolje prijateljice?

Dobro je poznato da je američki predsjednik Donald Trump veliki obožavatelj Twittera i da je na toj društvenoj mreži vrlo aktivan, a čini se da bi baš Twitter mogao kumovati i jednom novom prijateljstvu – onom njegove supruge Melanije i američke glumice i manekenke Emily Ratajkowski.

Na dodjeli nagrade Grammy Ratajkowski je sjedila pored novinara New York Timesa koji je prvu damu nazvao pogrdnim imenom, a glumica je brže bolje na Twitteru odlučila stati u njezinu obranu. "Bez obzira na to koje bilo vaše političko opredjeljenje, važno je stvari nazvati pravim imenom. To je čisto vrijeđanje", napisala je Ratajkowski na Twitteru. Dodala je da je "nije briga za Melanijine obnažene fotografije i seksualnu prošlost i da nikoga za to ne bi trebalo biti briga."

Na prvi pogled je neobično da Ratajkowski staje u obranu Melanije Trump jer je ranije često u tweetovima izražavala svoje nezadovoljstvo Trumpovom politikom, zabranom ulaska imigranata u Sjedinjene Američke Države, a podržala je i ženski marš na Washington.

No, ona također često progovara protiv vrijeđanja žena, stigmatizacije ženske seksualnosti i seksističkog prikazivanja žena u medijima. Melania Trump je doživjela brojne mizogine napade za vrijeme kampanje, a posebno otkako je Donald Trump pobijedio i stavši na njezinu stranu Emily Ratajkowski je pokazala dosljednost i hrabrost da se odupre ustaljenim načinima razmišljanja. U ovom je slučaju posve u pravu – bez obzira na političko opredjeljenje, vrijeđanje po rodnoj osnovi je uvijek neprihvatljivo.

Prva dama joj je brzo zahvalila na podršci pa se čini da se, zahvaljujući Twitteru, stvara jedno novo žensko prijateljstvo.

Linker
20. travanj 2024 09:52