Prije nekoliko dana, nedugo nakon samoubojstva Epsteina, princ i kraljica zajedno su išli na misu kako bi pokazali kako kraljevska obitelj stoji iza njega
 Getty Images
ne sjeća se

Princ Andrew posipa se pepelom i priznaje da si predbacuje jednu stvar dok palača šuti

Princ Andrew, koji je četvrti u liniji za tron, je jedan od najbogatijih i najmoćnijih muškaraca koji su se našli "na meti" zbog veza s Epsteinom, čija je smrt u zatvorskoj ćeliji u Manhattanu proglašena samoubojstvom. Američki bogataš, koji je još 2008. bio osuđen zbog seksa s maloljetnom prostitutkom, čekao je suđenje zbog seksualnog iskorištavanja i trgovanja maloljetnicama.

Ne sjećam se da sam tu ženu ikad susreo", rekao je drugi sin kraljice Elizabete II. o Virginiji Roberts, udanoj Giuffre, navodi se u isječku razgovora koji će BBC2 objaviti u subotu navečer u emisiji Newsnight.

Virginia Roberts, jedna od tužiteljica u slučaju Epstein, rekla je da je bila prisiljena na spolni odnos s princom Andrewom u Londonu 2001. kada je imala 17 godina i još dvaput, u New Yorku i na privatnom otoku američkog financijaša na Karibima.

Prince "dobro zna što je učinio i nadam se da će biti pošten", rekla je novinarima nakon saslušanja krajem kolovoza u New Yorku, gdje je američki sud saslušao još 15 tužiteljica, nakon čega je sudski progon financijaša Jeffreyja Epsteina obustavljen zbog njegove smrti.

CRATHIE, ABERDEENSHIRE - AUGUST 11: Queen Elizabeth II and Prince Andrew, Duke of York are driven from Crathie Kirk Church following the service on August 11, 2019 in Crathie, Aberdeenshire. Queen Victoria began worshipping at the church in 1848 and every British monarch since has worshipped there while staying at nearby Balmoral Castle. (Photo by Duncan McGlynn/Getty Images)
Getty Images
Prije nekoliko dana, nedugo nakon samoubojstva Epsteina, princ i kraljica zajedno su išli na misu kako bi pokazali kako kraljevska obitelj stoji iza njega

Princ Andrew u razgovoru za BBC navodi da si svaki dan "predbacuje" zbog toga što je nastavio posjećivati Epsteina nakon njegova izlaska iz zatvora 2010. Amerikanac je odslužio zatvorsku kaznu pošto je 2008. bio osuđen zbog podvođenja djevojaka na Floridi.

Jeffrey Epstein, optužen za spolno zlostavljanje malodobnica, ponovo je uhićen i početkom srpnja optužen da je organizirao, tijekom niza godina, mrežu s više desetaka djevojaka koje su bile pod njegovom kontrolom, s kojima je održavao spolne odnose na svojim imanjima, napose na Manhattanu i na Floridi. Pronađen je mrtav 10. kolovoza u svojoj ćeliji u zatvoru u New Yorku a nalazi obdukcije pokazali su da se objesio.

Buckinghamska palača je više puta demantirala bilo kakvo neprimjereno ponašanje princa Andrewa, ali navodo je kraljica je dala blagoslov da njezin sin da intervju na tu temu.

ASCOT, ENGLAND - JUNE 22: Queen Elizabeth II and Prince Andrew, Duke of York attend Royal Ascot 2017 at Ascot Racecourse on June 22, 2017 in Ascot, England.  (Photo by Chris Jackson/Getty Images)
Getty Images
Prije dvije godine princ Andrew, vojvoda od Yorka s majkom, kraljicom Elizabetom II.

Princ je odradio 45 minutni intervju i rekao da je mnoge iznevjerio svojim postupkom. Nakon princeze Diane i Charlesa koji su otvoreno govorili o razvodu, ovo je prvi put da je član kraljevske obitelji u intervjuu razgovarao o privatnom životu.

LONDON, ENGLAND - JUNE 09:  Princess Anne, Princess Royal, Princess Beatrice, Lady Louise Windsor, Prince Andrew, Duke of York, Queen Elizabeth II, Meghan, Duchess of Sussex, Prince Charles, Prince of Wales, Prince Harry, Duke of Sussex, Catherine, Duchess of Cambridge, Prince William, Duke of Cambridge, Princess Charlotte of Cambridge, Savannah Phillips, Prince George of Cambridge and Isla Phillips watch the flypast on the balcony of Buckingham Palace during Trooping The Colour on June 9, 2018 in London, England. The annual ceremony involving over 1400 guardsmen and cavalry, is believed to have first been performed during the reign of King Charles II. The parade marks the official birthday of the Sovereign, even though the Queen's actual birthday is on April 21st.  (Photo by Chris Jackson/Getty Images)
Getty Images
Prošle godine na Trooping the Colour za proslavu rođendana kraljice Elizabete. Princ Andrew stoji kraljici s desne strane, dok je princ Charles s njezine lijeve strane.

Princ Andrew (59) je drugi sin kraljice Elizabete II. Oženio se Sarah Ferguson 1986. Rastali su se nakon deset godina braka, ali su ostali u dobrim odnosima.

Linker
18. travanj 2024 09:09