Getty Images
Puni 2 mjeseca

Princa Harryja i Meghan očekuje poseban događaj: Znamo kada ćemo vidjeti malenoga Archieja

Već su prošla gotovo dva mjeseca otkako je Meghan Markle rodila sinčića Archieja pa je, prema kraljevskoj tradiciji, vrijeme za primanje prvog sakramenta. Bit će to prvi put da će se Archie pojaviti u javnosti nakon službenog predstavljanja pred odabranim novinarima, a za ovaj poseban događaj vojvotkinja i vojvoda od Sussexa izabrali su vrlo intimno mjesto s tek nekolicinom članova obitelji i prijatelja.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor, rođen 6. svibnja 2019., uskoro će primiti sakrament krštenja. Njegovi roditelji, bivša glumica Meghan Markle i princ Harry, odabrali su simboličan datum - Archie će biti kršten točno na dan kada puni dva mjeseca. Jedan kraljevski izvor tvrdi da su vojvotkinja i vojvoda od Sussexa za krštenje svoga sina izabrali privatnu kapelicu kraljice Elizabete u dvorcu Windsor jer žele intimno, mirno mjesto koje je od posebnog značaja za kraljicu Elizabetu II.

WINDSOR, ENGLAND - MAY 08: Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex, pose with their newborn son Archie Harrison Mountbatten-Windsor during a photocall in St George's Hall at Windsor Castle on May 8, 2019 in Windsor, England. The Duchess of Sussex gave birth at 05:26 on Monday 06 May, 2019. (Photo by Dominic Lipinski - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images

Krštenju Archieja prisustvovat će svega 25 najbližih članova obitelji i prijatelja, a službene fotografije objavit će dan kasnije. Kraljevska krštenja i inače su privatna, a popriličan broj uzvanika čine kumovi djeteta - princ George, najstariji sin princa Williama i vojvotkinje Catherine imao ih je čak sedam, princeza Charlotte pet, a princ Louis šest.

"Ovo je predivan trenutak za sve i sretni su što ga mogu podijeliti prvo s obitelji, a onda sa svijetom", rekao je izvor blizak kraljevskoj obitelji. Nije poznato hoće li odstupiti od tradicije i zabraniti fotografima da fotografiraju dolazak u crkvu ili će možda ponovno dati pristup samo odabranima.

Privatna kapelica vrlo je osobno mjesto za kraljevsku obitelj. Izgrađena je za kraljicu Viktoriju između 1840. i 1847., no 1992. zahvatio ju je katastrofalni požar u Windsoru pa je ponovno obnovljena 1994. godine. Meghan i Harry vjenčali su se 2018. u većoj kapeli, onoj sv. Jurja, a tamo je kršten i princ Harry davne 1984.

Iako je željela roditi kod kuće, Meghan je zbog prenošenja morala roditi u bolnici Portland, a par sati nakon porođaja puštena je kući. Archie je osmo praunuče Kraljice Eliizabete II. i sedmi je u redu za krunu, a očekuje se da će dobiti titulu grofa od Dumbartona te jednog dana preuzeti titulu svog oca, vojvode od Sussexa.

Linker
20. travanj 2024 15:10