Vedran Peteh
prvo ljeto s malenom

Privatna sreća rukometaša Tomislava Bošnjaka: 'Zbog kćerkice Mile ostali smo u Hrvatskoj'

Umaški rukometaš Tomislav Bošnjak prije godinu dana slavio je prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu za gluhe i nagluhe, a sada ga još većom srećom ispunjava kćerkica Mila, zbog koje je odgodio bračno putovanje i odustao od preseljenja u Italiju.

Umaški rukometaš Tomislav Bošnjak prije godinu dana slavio je prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu za gluhe i nagluhe, a sada ga još većom srećom ispunjava kćerkica Mila, zbog koje je odgodio bračno putovanje i odustao od preseljenja u Italiju.

Lani u ovo doba rukometaš Tomislav Bošnjak (32) vratio se iz Brazila okićen zlatnom medaljom i titulom najboljeg igrača Svjetskog prvenstva za gluhe i nagluhe, a sada u svojem domu u Umagu ima zlatnu djevojčicu i “titulu” - najboljeg tate. Nje­gova supruga Kristina Zake Bošnjak (27), bivša balerina s diplomom iz poduzetništva, prije četiri mjeseca je na svijet donijela kćerkicu Milu koja je, čini se, prava tatina cura. Prvih tjedan dana nakon dolaska iz riječkog rodilišta, dok se Kristina oporavljala od carskog reza, Tomislav je presvlačio i prematao kćerkicu, koja i sada najradije zaspi u njegovu naručju. Izbijaju joj prvi zubići pa je malo nervozna, ali inače spava cijelu noć te nekoliko sati po danu. Sportaš u šali kaže da je dobra - na njega.

- Ništa mi s Milom nije naporno, možda i zato što sam stekao praksu s dvije kćerkice mo­je sestre Nikoline. Djetetu sam se mogao više posvetiti jer tih desetak dana dok Kristina nije stala na noge nisam imao jutarnje treninge - inače su dvaput dnevno - a i odmarao sam se od igre zbog istegnuća koljena u play-offu Lige prvaka - govori član rukometnog kluba Umag, koji ni sada ne trenira punim intenzitetom jer još nisu počele pripreme za hrvatsko prvenstvo u rujnu. Stoga ujutro eventualno ode u teretanu ili otrči pet kilometara kako bi održao kondiciju.

Umag 21.07.2019
Tomislav i kristina bosnjak te mala kcerkica mila
foto vedran peteh
Vedran Peteh
Tomislav Bošnjak i kćerkica Mila

Navečer, kad vrućina popusti, s Kristinom i Milom prošeće gradom, a uskoro će prvi put s malenom otići na plažu. Vijest o trudnoći zatekla ih je čim se Tomislav vratio sa Svjetskog prvenstva u Brazilu. Kristina ga je zamolila da ode kupiti test za trudnoću, ali je on bio sumnjičav jer je rezultat jednom već bio negativan. Ovaj put im se ipak posrećilo pa su odgodili medeni mjesec nakon vjenčanja u lipnju prošle godine.

- Planirali smo inače zimi otputovati na neku daleku, sunčanu destinaciju, poput Balija, ali ginekologica nam je savjetovala da od toga odustanemo. Mogla bih podnijeti put, no u slučaju komplikacija možda ne bih imala adekvatnu medicinsku skrb - govori Kristina, podrijetlom Slavonka, koja je djevojčicu rodila 18. travnja, baš na svoj rođendan. Ona joj je odabrala ime Mila, a da je bio sin, Tomislav bi ga nazvao Teo, po najboljem prijatelju iz Umaga.

Umag 21.07.2019
Tomislav i kristina bosnjak te mala kcerkica mila
foto vedran peteh
Vedran Peteh
Tomislav i Kristina Bošnjak i mala Mila

Rođenje kćerkice učvrstilo je njegovu odluku da ne ode igrati u Italiju, gdje je prije bio član klubova iz Carpija i Bologne. U Istri ima odlične uvjete za obiteljski i sportski život pa nikad nije požalio što se prije sedam godina preselio u Umag iz rodnog Đakova. Ondje mu je, kad mu je bilo 11-godina, tijekom novogodišnjeg slavlja petarda eksplodirala u ruci i oštetila sluh. Na desno uho uopće ne čuje, na lijevo djelomično, ali to ga nije sprečavalo da gradi karijeru uspješnog sportaša - i u prvoligaškim klubovima i u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji za gluhe i nagluhe. S “tihim paklenima” je dosad osvojio olimpijsko zlato i broncu te po dvije zlatne europske i svjetske medalje, a uspjeh je to veći što Hrvatska ima samo četrdesetak rukometaša oštećena sluha od kojih se “slaže” reprezentacija.

Umag 21.07.2019
Tomislav i kristina bosnjak te mala kcerkica mila
foto vedran peteh
Vedran Peteh

- Druge zemlje imaju ih deset puta više, pa čak i klubove gluhih i nagluhih - objašnjava Tomislav, koji je u odličnoj kondiciji i pun volje i želje za profesionalnom igrom te mu još ne pada na pamet umiroviti se. Uz to, nikad nije imao težih ozljeda, što je velika prednost, a i želi sudjelovati na nekoliko važnih natjecanja. U srpnju iduće godine igra se Europsko prvenstvo u Danskoj, 2021. Olimpijske igre u Tajlandu, a 2022. Svjetsko prvenstvo u Sočiju. Prije toga će Tomislav i Kristina krstiti kćerkicu, a željeli bi da to bude oko Božića, u đakovačkoj katedrali, gdje su se jedno drugom zarekli na vječnu ljubav.

Linker
26. travanj 2024 22:34