Profimedia, Backgrid USA
ŠOKIRALA PRIZNANJEM

Problemi sa zdravljem: Kim Kardashian je imala pet operacija nakon zadnjeg porođaja

Čini se sretnom, na društvenim mrežama i sasvim bezbrižnom, a na ulici, kada je uhvate paparazzi, zaokupljenom svojom djecom. No, Kim Kardashian otkrila je da ima problema sa zdravljem i da je već pet puta bila u bolnici otkako je rodila Sainta.

Najpoznatija svjetska reality zvijezda, 39-godišnja Kim Kardashian, majka je četvero male djece koju odgaja sa suprugom Kanyeom Westom. Dvoje djece, kćer North i sina Sainta, rodila je prirodnim putem, a dvoje djece nosile su surogat majke. U novom videu koji je snimila u sklopu kampanje za svoj brend proizvoda za oblikovanje tijela SKIMS, otkrila je da je unutar posljednjih svega godinu i pol morala ići na nekoliko operacija.

Zdravlje su joj, naime, ugrozile obje trudnoće - još u prvoj trudnoći razvila je toksemiju odnosno njezin oblik preeklampsiju, bolest koju karakterizira povišen krvni tlak trudnice i visoka razina proteina u urinu. Opasniji oblici preeklampsije koji se ne liječe mogu dovesti do preranog poroda ili čak po život opasnih posljedica. S obzirom na to da uzrokuje suženje krvnih žila čime se povećava krvni tlak, to može izravno utjecati na jetru, bubrege i mozak.

"Oboljela sam kad sam nosila North, moji organi su se takoreći počeli gasiti. Morali su me poroditi šest tjedana ranije. Nakon porođaja, placenta nije izašla iz mene te je rasla unutar mog tijela, što je vrlo opasno - to je ono zbog čega su žene prije umirale na porodu", rekla je i dodala da je i nakon toga dala zamrznuti jajašca.

Instagram

Liječnici su Kim rekli da više ne smije rađati, no ona je ipak odlučila riskirati i unatoč činjenici da je uspjela nositi i roditi još jedno dijete, nakon toga uslijedile su operacije.

'Nakon što sam rodila Sainta, ostala su mi još dva embrija. Njega sam rodila jednako teško kao i North. Kad sam pitala liječnike smijem li još jednom roditi, rekli su da bi odbili staviti embrij u mene jer bi to bilo nesavjesno", govori.

Pet operacija sam proživjela u zadnjih godinu i pol, a sve kako bih popravila štetu koju je sve to prouzročilo u meni. No, bilo je vrijedno, zahvalna sam što imam predivnu djecu, i zahvalna sam surogat majkama, doista sam sretna što imam veliku obitelj. I ja sam odrastala s puno sestara i bratom i volim biti u ovakvom okruženju. Sve bih ponovila za ovo što imam", rekla je Kim.

NEW YORK, NEW YORK - MAY 06: Kim Kardashian West and Kanye West attend The 2019 Met Gala Celebrating Camp: Notes on Fashion at Metropolitan Museum of Art on May 06, 2019 in New York City. (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue)
Getty Images for The Met Museum/

Linker
22. travanj 2024 23:06