Profimedia, Backgrid UK
tamni oblaci iznad obitelji

Progovorila i sestra pjevačice: 'Ostavite mi Britney, bila sam uz nju prije vas i ostat ću puno duže'

Nezavidna je situacija u kojoj se našla pop princeza Britney Spears (37): ovih je dana izašla iz klinike za psihološku pomoć u koju se, pišu američki mediji, sama prijavila jer se teško nosila s teškim zdravstvenim stanjem oca Jamieja. Liječnicu su joj odlučili promijeniti dozu lijekova koje uzima godinama te su je zadržali mjesec dana dok ne 'pogode' novu terapiju. Po društvenim mrežama se pak piše da ju je u kliniku prisilno prijavila obitelj i da iza toga stoji upravo njezin otac koji joj je zakonski skrbnik. Opet se aktivirao i pokret #FreeBritney koji se zalaže za 'ukidanje nehumanog skrbništva' nad pjevačicom. Javila se i razjarena sestra pjevačice...

Jamie Spears je krajem 2008. godine dobio doživotno skrbništvo nad kćeri, pop pjevačicom Britney Spears, tada 26-godišnjakinjom. Uslijedilo je to nakon što je 'kap prelila čašu' njezinog nesretnog života. Ta kap bio je bio njezin živčani slom pred očima cijelog svijeta.

No, sa psihičkim se problemima, uslijed tereta slave koji je nosila, suočila već u tinejdžerskim godinama kad se svakodnevno na ulici teško probijala kroz euforične mase. Kad je imala 23 godine stupila je u brak s dugogodišnjim prijateljem Jasonom Alexanderom, no nisu potrajali ni tri dana. Osam mjeseci kasnije zapečatila je fatalnu ljubav s reperom Kevinom Federlineom. Godine 2004. stiglo im je prvo dijete, a ni dvije godine kasnije i drugo. Britney je patila je od teške postporođajne depresije, a brak s Kevinom Federlineom propadao. U veljači 2007. doživjela je kobni živčani slom, obrijala glavu i neslavno punila svjetske naslovnice. Tada je postalo jasno da je ozbiljno posrnula te joj se raspao brak, što ju je guralo dublje u ponor. Svi su njezini snovi o sreći pali u vodu kad je sredinom godine 2008. shvatila da će izgubiti skrbništvo nad djecom, a krajem te iste godine ona sama je sudskom odlukom potpala pod skrbništvo, i to doživotno, svog oca.

EXCLUSIVE: Britney Spears and her boyfriend Sam Asghari out and about.
08 Dec 2018, Image: 401461806, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency
U prosincu prošle godine s dečkom Samom Asgharijem

Trebalo su godine da se oporavi od šokova, da se vrati sebi, normalnom životu, svojoj glazbi. I uspjela je, no živjela je na koktelima lijekova koje su joj liječnici povremeno morali mijenjati , ovisno o njihovoj djelotvornosti na organizam pjevačice. Viđala je i djecu, naposljetku podijelivši skrbništvo s Federlineom.

No, svih ovih deset godina brojni su obožavatelji pjevačice tvrdili da je osobno i financijsko skrbništvo njezina oca nad njom nehumano, da je jednako zatvoru jer ne može sama donositi odluke, čak niti one da ima još djece, ponovo se uda... Pokret #FreeBritney je opet oživio, i to žestoko kad je Britney početkom travnja završila u klinici za psihološku pomoć. Dogodilo se to nakon što je njezin otac zamalo umro usred komplikacija s narušenim zdravstvenim stanjem, kad su mu liječnici jedva spasili život. Obitelj i sama Britney putem društvenih mreža tvrde da se pjevačica prijavila sama ne bi li se pod stručnom skrbi uhvatila ukoštac s depresivnim stanjima koja je obuzimaju zbog očeva teškog stanja. Čak je početkom siječnja objavila i da 'uzima radnu pauzu na neodređeno vrijeme' kako bi se s obitelji borila za očevo ozdravljenje.

Kako bilo, iz klinike je puštena za Uskrs, a izašla je s dečkom Samom Asgharijem. Ispred klinike i ureda Gradske uprave u zapadnom Hollywoodu, stajali su zagovornici pokreta #FreeBritney.

*PREMIUM-EXCLUSIVE* Beverly Hills, CA  - Britney Spears leave The Montage in Beverly Hills after spending Easter with boyfriend Sam Asghari at the hotel. The singer emerged from the hotel looking relaxed and happy with Sam guiding her out and getting the door for her. It is the first time the singer has been seen since entering a wellness facility amid her father’s recovery from life threatening colon rupture. Spears has been taking time to care for herself as well during a very stressful time. The 37 year old mother of two spent a relaxing  day  at the upscale hotel with her longtime boyfriend. Britney appeared happy, smiling as she emerged and headed to her car in a summer dress and birkenstocks. Sam is clearly looking out for his longtime girlfriend, he made sure to walk ahead of her and see her to her car. The break with her longtime boyfriend seems to have put a smile back on her face. Spears took a break from her show “Domination’’ in January in order to support her father during his recovery. Spears posted an emotional tweet with the announcement and reveling she would be there for her dad as he has “always been there for me.''

Pictured: Britney Spears and Sam Asghari



*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 427444517, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid USA
Profimedia, Backgrid USA

Kad se razumije pozadina ove priče, postaje jasno da oni nisu tu stajali danima da bi je oslobodili sa psihijatrije, već nastoje proširiti svoj glas, apelirajući na širu podršku javnosti da im pomogne izvršiti pritisak na pravosuđe koje bi, uvjereni su, trebalo poduzeti korake prema ublažavanju ekstremnih mjera kojima je pjevačica stegnuta i kojima se odupirala od samog početka.

West Hollywood, CA  - *EXCLUSIVE* Britney Spears fans protest in front of the West Hollywood City Hall following an allegation that Spears is being held against her will in a health facility.

Pictured: Britney Spears fans protesting

BACKGRID USA 22 APRIL 2019, Image: 427519303, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid USA
Profimedia, Backgrid USA
West Hollywood, CA  - *EXCLUSIVE* Britney Spears fans protest in front of the West Hollywood City Hall following an allegation that Spears is being held against her will in a health facility.

Pictured: Britney Spears fans protesting

BACKGRID USA 22 APRIL 2019, Image: 427519284, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid USA
Profimedia, Backgrid USA

Po društvenim mrežama javljaju se pak i hejteri, koji pišu svoja viđenja, a sve je to silno razljutilo sestru pjevačice, Jamie Lynn Spears koja je na svom Instagramu napisala da nitko zapravo ne zna što se događa u životu njezine sestre. Bivša je glumica riječi potkrijepila videom starim cijelo desetljeće, a koji prikazuje sestre dok se bore s paparazzima. U uznemirujućem clipu prikazana je i žena koja im viče da napuste susjedstvo.

'Tko je bio tu prije deset godina kad se ovo događalo? Bila sam tu puno prije svih i ostat ću dugo nakon svih. Volim svoju sestru svim srcem. Svi koji govore išta drugo o njezinoj obitelji neka prestanu komentirati o stvarima koje ne razumiju. Ne spominjite više mene ni one koje volim', napisala je razjarena Jamie Lynn.

*PREMIUM EXCLUSIVE * Britney Spears' sister Jamie Lynn is seen with her husband, Jamie Watson, and daughters Maddie Aldridge and Ivey Watson on Easter Sunday. The Zoey 101 star could be seen dressed up and holding Ivey as the family headed into the Easter church service in her hometown of Kentwood. Recently Britney is reported to have been admitted into a mental heath facility because of emotional toll on her after father Jamie Spears suffered a life-threatening colon rupture resulting in his hospitalization and emergency surgery.
21 Apr 2019, Image: 427468682, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency
Jamie Lynn sa svojom obitelji

Linker
16. travanj 2024 19:16