privatni album
ODABRAO JURICA PAĐEN

Prvih 40 godina karijere Aerodroma: Šašave fotografije rock velikana koji su uvijek bili u top formi

Jurica Pađen u glazbenim krugovima poznat je kao vrhunski studijski glazbenik, ali svakako je najzapaženiji kao autor bezvremenskih hitova poput "Fratello", "Što si u kavu stavila" i "Otkazani let" zbog kojih se prometnuo u jednu od središnjih figura regionalne rock scene.

Jurica Pađen na novom albumu "Dnevni rituali" koji je nedavno izašao pjeva, svira gitaru i usnu harmoniku, autor je svih 13 pjesama, a potpisuje i produkciju uz Hrvoja Prskala i Marija Domazeta. Svoje talente brusio je u Grupi 220, Parnom valjku i Azri pa ne čudi da su ga publika i kritika doživjele na prvo slušanje.

Jurica Pađen i Aerodrom imaju novi album "Dnevni rituali" kojim slave 40 godina karijere, što će obilježiti i velikim koncertom 22. veljače u zagrebačkom klubu Boogaloo, gdje će osim pjesama s novog studijskog albuma, izvesti i najveće uspješnice prvih 40 godina karijere.

promo

Juricu smo zaposlili da odabere deset najznačajnih i najdražih fotografija iz 40 godina duge karijere i on nam je to, s teškom mukom jer ih ima mnogo, i napravio. Pogledajte o kojim trenucima se radi!

Fotografija prve postave benda, s prvog albuma Aerodroma "Kad misli mi vrludaju" iz 1979. - Jurica Pađen, Remo Cartagine, Zlatan Živković, Mladen Krajnik i Paolo Sfeci (s lijeva na desno)

privatne fotografije

Drugi album grupe Aerodrom "Tango Bango" snimljen u Milanu 1981. s Brankom Kneževićem na bubnjevima.

privatni album

Promotivni koncert albuma "Obične ljubavne pjesme" na Sljemenu 1982. godine.

privatni album

U Švedskoj 1982. nakon završetka albuma "Obične ljubavne pjesme" sa Zoranom Krašom na klavijaturama. Za volanom čuveni producent Tini Varga.

privatni album

Povodom izlaska velikog hita "Fratello". Promotivna fotografija Jurica Pađen, Remo Cartagine i Nenad Smoljanović (1984.)

privatni album

1984. godina - Nenad Smoljanović, Remo Cartagine i Jurica Pađen na fotografiji čuvenog Stefana Lupina povodom objave albuma "Dukat i pribadače".

Stefan Lupino

Maestro Alan Bjelinski i Jurica Pađen 1984. u rekreativnim trenucima. Alan je dvije godine bio stalni član benda.

privatni album

1986. godina, ujedno i godina privremenog prestanka rada benda u kojoj je izašao peti album "Trojica u mraku".

cover albuma

Koncert u Tvornici kulture 2012. na kojem je sa svojim gudačkim kvartetom gostovao bivši član Alan Bjelinski.

privatni album

Jurica Padjen na najpoznatijoj zebri svijeta 2015. (Abbey Road, London) Uvijek kao autor prvo radi melodiju, a zatim tekst, kao što su i Beatlesi radili.

privatni album
Jurica Pađen na najpoznatijoj zebri svijeta 2015. (Abbey Road, London)

Linker
18. travanj 2024 04:19