Jubilarna 15. povorka ponosa Zagreb Pride pod sloganom 'Još Hrvatska ni propala' 2016. godine
 Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX
nakon 17 godina

Pukla najduža Severinina veza! 'Da mi on okrene leđa, bila bih očajna...', govorila je još nedavno...

Punih su 17 godina bili kao prst i nokat i javnost u cijeloj regiji nemalo je iznenadila vijest da se Severina Kojić i njezin menadžer Tomica Petrović poslovno razilaze. Mediji grebu ispod površine ne bi li dokučili što je kumovalo prekidu spone za koju se činilo da je neuništiva, a sve ukazuje na to da je tu bilo ozbiljne svađe. Oba aktera, međutim, još šute. Kad se prisjetimo koliko su bili bliski i kao suradnici i kao prijatelji, teško je povjerovati da su si okrenuli leđa!

Estradni menadžer Tomica Petrović rođen je, gotovo znakovito, na isti datum kao i Severinin sin Aleksandar. Ove godine, međutim, nisu slavili u zajedničkom veselju, a pjevačica je po prvi put od početka tisućljeća na 3. ožujka propustila javno mu čestitati uz riječi koje gotovo tjeraju suze na oči od miline.

'Kada izgubite čovjeka koji ničega nije vrijedan, pa ni razočaranja, nije vam toliko teško. Kada izgubite čovjeka koji vas je volio, a vi zabrljate, to je najgore. Primjerice, da mi moj Tomica, prekrasan čovjek, kaže 'zbogom', bila bih očajna. Razumijete li?', odgovorila je, primjerice, Severina 2014. godine na pitanje o ljubavi.

Ta bio je Tomica svih ovih godina njezin poslovni motor, zaštitnik, oslonac, desna ruka, pa i utjeha u privatnom njezinom svijetu - sve po potrebi tijekom njezinog burnog života. Bio je tako i njezin vozač, pratio ju je na društvenim i službenim događanjima, komemoracijama, press konferencijama, na Gay Prideu. Pridržavao joj je i torbice kad god su zahtijevale prilike pa ih je, kako je u šali jednom rekla, u to ime i kupovala s njim. Uvijek spreman učiniti sve za nju, ali i diskretan i u njezinoj sjeni, pokrivao je Tomica Severini noge dekicom kad je na Trgu bana Jelačića potpisivala CD-e, otvarao joj vrata automobila, pridržavao joj kišobran, i njezin se kaput često našao u njegovim rukama. Neposredno je Tomica svjedočio Severininim ljubavima, a bio je uz njezinu majku i u rodilištu, kad je na svijet donijela sina Aleksandra. Severini je tada kupio knjigu o odgoju.

Split, 060112.
KBC Firule.
Popularna pjevacica Severina Vuckovic, zbog blazih komplikacija u trudnoci u ponedjeljak je primljena u bolnicu. Jutros su u splitsko rodiliste stigli Severinin menadzer Tomislav Petrovic i njena majka Anka. U posjetu su se zadrzali oko dva sata. 
Na slici: majka od Severine Anka i njezin menadzer Tomislav Petrovic.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klaric / CROPIX / CROPIX

Split, 050112.
KBC Firule.
Popularna pjevacica Severina Vuckovic, zbog blazih komplikacija u trudnoci u ponedjeljak je primljena u bolnicu. Jutros su u splitsko rodiliste stigli Severinin menadzer Tomislav Petrovic i njena majka. U posjetu su se zadrzali oko dva sata. 
Na slici: Na izlasku iz rodilista Tomislav Petrovic je u ruci nosio knjigu klinike Mayo Sve o trudnoci i prvoj godini zivota djeteta.
Foto: Jakov Prkic / CROPIX
CROPIX
KBC Firule - Tomica odlazi u rodilište, 2012.

Sve je počelo 2000ih kad je Severina mladom menadžeru Tomici povjerila organizaciju koncerta, što je odradio besprijekorno. Nastavili su suradnju i krenuli na prvu 'zajedničku' turneju, 'Virujen' koja ih je spojila, mislili smo, zauvijek.

Tomica je prije toga radio u zagrebačkom klubu Jabuka kao DJ, gdje je potom organizirao koncerte te preuzeo vođenje kluba. Nakon toga je s poslovnim partnerom Pavlom Podolskim pokrenuo diskografsku kuću Jabukaton koja je izdala albume Hladnog piva, Haustora, Majki, Pips, Chips & Videoclipsa… Potom je s Marinom Vidukom Stivom pokrenuo projekt Fiju briju, pa Zagreb gori, 90-ih s Podolskim i Dubravkom Jagatićem pokrenuo rock nagradu Crni mačak. Bio je i menadžer benda 'Majke'. Uz Severinu se, pak, poslovno skrasio, a i njoj je on došao kao sol na ranu jer se prije njega propala suradnja s dotadašnjim menadžerom Zrinkom Tutićem i trebao joj je netko novi, sposoban i od povjerenja.

Nakon 17 godina sve su glasnije priče o razlazu ovog tima koji se činio potpuno neraskidivim. Kako doznaje Jutarnji list, navodno je odluka pala nakon svađe tijekom koje su pale i neke teške riječi, pa i optužbe. Svoju je odluku bliskim ljudima obznanila 3. ožujka, kada je slavila rođendan svog sina Aleksandra, koji je rođen 20. veljače, no zbog obaveza je odlučeno da maleni feštu za svoj sedmi rođendan ima prošle nedjelje. Navodno će menadžerske poslove preuzeti Severinin suprug Igor Kojić.

Zagreb, 310114.
Kafic Plaza, Slavonska avenija.
Toni i Dubravka (Dujak) Cetinski odrzali su veceras zabavu za prijatelje povodom svog nedavnog vjencanja u Las Vegasu.
Na fotografiji: Severina i Tomislav Petrovic.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX / CROPIX

Zagreb, 170913.
Perkovceva 2. 
U prostorijama Hrvatskog novinarskog drustva veceras je odrzana promocija knjige Sto faca i Aca urednika i voditelja televizijske emisije Nedjeljom u 2, Aleksandra Stankovica.
Na fotografiji: Severina.
Foto: Nenad Dugi / CROPIX
Foto: Nenad Dugi / CROPIX / CROPIX

Na komemoraciji za Tomaža Pandura 2016. godine:

Zagreb, 140416.
HNK.
Komemoracija u spomen preminulog kazalisnog redatelja Tomaza Pandura. 
Na fotografiji: Severina i Igor Kojic  i Tomica Petrovic.
Foto: Davor Pongracic / COPIX
CROPIX

Kad su krenule nevolje u raju Severine i Milana te se povela sudska bitka za sina Aleksandra, Tomica je Severinu pratio u stopu, čak i u samu sudnicu.

Zagreb, 080218.
Ilica 207.
Na Opcinskom kaznenom sudu kod suca Zorislava Kaleba odrzava se sudjenje Severininom menageru Tomislavu Petrovicu za klevetu, a kojeg tuzi Milan Popovic, bivsi Severinin suprug.
Na fotografiji: Milan Popovic s odvjetnicom i Tomislav Petrovic s odvnetnikom.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
CROPIX

Doček u Dubrovniku 2015.

Dubrovnik, 311215.
Kao uvertira u vecerasnji docek Nove godine na prepunom Stradunu odrzan je Djecji docek Nove godine na kojem je najmladju publiku zabavljala Severina Vuckovic.
Foto: Niksa Duper / CROPIX
Niksa Duper / CROPIX / CROPIX
Uvertira u doček Nove godine na prepunom Stradunu 2015. godine, kad je na dječji doček uveselila Severina

Zagreb Pride 2016. godine:

Zagreb, 110616. 
Odrzava se jubilarna 15. povorka ponosa Zagreb Pride pod sloganom Jos Hrvatska ni propala. 
Na fotografiji: Severina.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX
Jubilarna 15. povorka ponosa Zagreb Pride pod sloganom 'Još Hrvatska ni propala' 2016. godine

Promocija Severininog DVD-a 'Tridesete uživo' 2010. godine:

Zagreb, 031210.
Klub Shamballa, Savska 30.
Promocija Severininog novog DVD-a
Biljana Gaurina / CROPIX / CROPIX
Promocija Severininog DVD-a 'Tridesete uživo' koji je presjek njezinog života od 1992, kroz pjesmu

I press konferencije koje je Severina održala svih ovih godina, odvijale su se pod budnim okom njezinog estradnog menadžera.

Split, 061113.
Severina odrzala konferenciju za medije u Spaladium Areni povodom velikog koncerta 6.12.2013 kojim zavrsava turneju.
Na fotografiji: Severina i Tomica Petrovic.
Foto: Jadran Babic / CROPIX
Jadran Babic / CROPIX / CROPIX

Zagreb, 220213.
Hotel Esplanade.
Press konferencija i druzenje sa Severinom na kojoj je predstavljena njena buduca turneja po regiji pod naslovom Dobrodosao u klub. Turneju su predstavili Goran Lisica, Zeljko Radocaj, Marko Mitanovski, Tomaz Pandur, Tomislav Petrovic i Edvin Softic.
Na fotografiji: detalj s predstavljanja.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
Ususret turneji po regiji pod naslovom 'Dobrodošao u klub' 2013. godine

Odlazak na sud 2005:

221205 zagreb
sud dolazak severina na opcinski sud u drustvu menadjera tomislav petrovic
snimio goran mehkek
-crn-
Goran Mehkek / CROPIX
Tomica sa Severinom dolazi na općinski sud 2005.

Linker
18. travanj 2024 12:17